Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

Jedno jednostavno ”Hvala.” može ulepšati nekome dan, a da li ste razmišljali i o tome da može da poboljša vašu karijeru i odnos sa saradnicima? To što uvažavamo i poštujemo zahteve i molbe drugih, zahteva više napora od jednog ”hvala” , ali će ova čudesna reč održavati uzajamno poštovanje i razumevanje sa kolegama na poslu. Prema najnovijim istraživanjima na Univerzitetu u Kaliforniji, učesnici koji pokazuju ljubaznost, toleranciju i strpljenje, koristeći ovu reč svakodnevno, brže napreduju u profesionalnim zadacima, osećaju se bolje, smireni su i optimistični.

Iskreno se zahvalite

”Hvala” koje se promrmlja ne zvuči iskreno. Nasmejte se, pogledajte saradnika u oči, povežite se sa njim, pružite mu ruku i oslobodite svoju zahvalnost i poštovanje iz sebe. Odavanje zahvalnosti čini atmosferu na poslu harmoničnom. Ljudi koji izražavaju zahvalnost su čak 25% su srećniji i pozitivniji.

Neka ”hvala” postane ustaljena reč u vašem svakodnevnom govoru

Ne mora neko da vam učini veliku stvar kako biste se zahvalili. Zahvalite se za sitnice, za male stvari koje su vam pomogle ili u tom trenutku olakšale posao. Zahvalite se kada vam neko otvori vrata, ponudi vam kafu, pomogne da rešite tehnički problem… Možete ih iznenaditi i zahvaliti im se simboličnim poklonom koji će im ulepšati dan. Takođe, i sami činite dela na kojima će vam drugi biti zahvalni. Naravno, ne radi lične koristi , nego radi pokazivanja čovečnosti.  Nekada dela govore i više od reči.

Bussiness corp Životne lekcije: Zahvali se

Napišite svoje ”hvala”

U vremenu u kojem živimo, pisano hvala znači mnogo. Primalac zna da ste iskoristili dragoceno vreme da napišete ”zahvalnicu” i time mu odate poštovanje. Pisana reč je intimnija, značajnija, ona spaja ljude. Pišite sebi svakodnevne beleške ispunjene dobrotom i zahvalnošću prema drugim ljudima, te očistite svoj život od negativnih osećanja.

Što ste više pozicionirani u poslu, to je bitnije da izražavate zahvalnost

Ponekad oni koji imaju visoke funkcije smatraju da treba da održavaju red i strogoću, te zaboravljaju na uvažavanje lepih dela i odavanje zahvalnosti onima koje rade za njih. Imajte u vidu da je vrlo važno da se zahvaljujete svojim radnicima, time ih podstičete da budu još bolji i da nastave da se trude. Zahvalnost se može izraziti i povećanjem plata, davanjem slobodnog dana i sličnim stvarima. Bitno je da pokažete da ste pre svega dobar čovek, a potom i direktor za uzor. Ne pravite se nedodirljivi.

Tara Đukić

Editors choice