Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Jedno jednostavno ”Hvala.” može ulepšati nekome dan, a da li ste razmišljali i o tome da može da poboljša vašu karijeru i odnos sa saradnicima? To što uvažavamo i poštujemo zahteve i molbe drugih, zahteva više napora od jednog ”hvala” , ali će ova čudesna reč održavati uzajamno poštovanje i razumevanje sa kolegama na poslu. Prema najnovijim istraživanjima na Univerzitetu u Kaliforniji, učesnici koji pokazuju ljubaznost, toleranciju i strpljenje, koristeći ovu reč svakodnevno, brže napreduju u profesionalnim zadacima, osećaju se bolje, smireni su i optimistični.

Iskreno se zahvalite

”Hvala” koje se promrmlja ne zvuči iskreno. Nasmejte se, pogledajte saradnika u oči, povežite se sa njim, pružite mu ruku i oslobodite svoju zahvalnost i poštovanje iz sebe. Odavanje zahvalnosti čini atmosferu na poslu harmoničnom. Ljudi koji izražavaju zahvalnost su čak 25% su srećniji i pozitivniji.

Neka ”hvala” postane ustaljena reč u vašem svakodnevnom govoru

Ne mora neko da vam učini veliku stvar kako biste se zahvalili. Zahvalite se za sitnice, za male stvari koje su vam pomogle ili u tom trenutku olakšale posao. Zahvalite se kada vam neko otvori vrata, ponudi vam kafu, pomogne da rešite tehnički problem… Možete ih iznenaditi i zahvaliti im se simboličnim poklonom koji će im ulepšati dan. Takođe, i sami činite dela na kojima će vam drugi biti zahvalni. Naravno, ne radi lične koristi , nego radi pokazivanja čovečnosti.  Nekada dela govore i više od reči.

Bussiness corp Životne lekcije: Zahvali se

Napišite svoje ”hvala”

U vremenu u kojem živimo, pisano hvala znači mnogo. Primalac zna da ste iskoristili dragoceno vreme da napišete ”zahvalnicu” i time mu odate poštovanje. Pisana reč je intimnija, značajnija, ona spaja ljude. Pišite sebi svakodnevne beleške ispunjene dobrotom i zahvalnošću prema drugim ljudima, te očistite svoj život od negativnih osećanja.

Što ste više pozicionirani u poslu, to je bitnije da izražavate zahvalnost

Ponekad oni koji imaju visoke funkcije smatraju da treba da održavaju red i strogoću, te zaboravljaju na uvažavanje lepih dela i odavanje zahvalnosti onima koje rade za njih. Imajte u vidu da je vrlo važno da se zahvaljujete svojim radnicima, time ih podstičete da budu još bolji i da nastave da se trude. Zahvalnost se može izraziti i povećanjem plata, davanjem slobodnog dana i sličnim stvarima. Bitno je da pokažete da ste pre svega dobar čovek, a potom i direktor za uzor. Ne pravite se nedodirljivi.

Tara Đukić

Editors choice