Prijavi se i zajedno sa Sarom Jo testiraj (i osvoji) nove AVON matte ruževe!

Onaj osećaj kada napokon ostvariš cilj za koji si verovala da nije moguće ostvariti!

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

5 #fitnessgoals koje treba da postaviš sada da bi ovog leta najzad bila u formi i izgledala najbolje moguće

Na posebnom si režimu ishrane? Evo šta ti može pomoći da ostvariš još bolji rezultat!

Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

Zdrava koža glave – blistava kosa: 5 razloga da počneš da koristiš arganovo ulje u svakodnevnoj nezi

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

O ovome se ne priča: Bubuljice i nesavršenosti na koži kod odraslih žena + kako ih se rešiti!

All eyes on you: Kako da odabereš maskaru koja će ti ovog puta zaista odgovarati

1/2

Mentalno zdravlje i stabilnost znače da se osećate sposobno da izađete na kraj sa svojim problemima i svakodnevnim izazovima, da upravljate svojim emocijama i svojim životom. Da bismo svoje mentalno zdravlje održali u balansu i da bismo se uvek osećali dobro sami sa sobom, potrebno je da praktikujemo ova zlatna pravila.

Osluškivanje svog unutrašnjeg dijaloga

Mi se stalno obraćamo sebi, u našoj glavi, uvek je kovitlac ili tok nekih misli, ili više paralelnih kovitlaca i tokova – obrati pažnju na to kako se obraćaš sama sebi. Osluškuj svoj unutrašnji dijalog, da bi utvrdila kakve reči i poruke sebi upućuješ. Često se sebi obraćamo veoma grubo i uvredljivo – onako kako se nikada ne bismo obratili nekoj bliskoj osobi. Ako smo nespretni, nešto nam ispadne, ili napravimo neku grešku, govorimo sebi “glupačo”, “gusko”, “idiote smotani” – uopšte, skloni smo da se u privatnosti svog uma obraćamo sebi krajnje negativnim i ponižavajućim rečima. Kad uhvatimo sebe kako sebe vređamo i nipodaštavamo, treba da stanemo i da se korigujemo.

Zamisli da se obraćaš najboljoj prijateljici, njoj sigurno ne bi rekla “gusko” i “glupačo” – možda bi se našalila, ali svakako bi pokušala da je uveriš da se ništa strašno nije desilo i da je sve u redu. Zato reci sebi “ništa strašno” ili “ups, ovo je bila greška, da vidim kako mogu to da ispravim”… Koristi reči i rečenice kojima se obraćaš sebi sa poštovanjem i razumevanjem, podrži svoje samopouzdanje i ojačaj osećaj sopstvene sposobnosti. Obraćaj se sebi kao najboljem prijatelju.

Briga o zdravlju

Uravnoteženi obroci, raznovrsna ishrana, fizička aktivnost, dobar san – znaš i sama, to je mantra zdravog života i krajnje je vreme da postane zakon tvoje svakodnevice. Dobar san je ključan za stabilno raspoloženje, nastoj da svakog dana ležeš u isto vreme i da prestaneš da gledaš u ekrane televizora, kompjetera i telefona, barem sat vremena pre spavanja.

Ograniči unos kofeina – konzumiraj kafu samo tokom prepodneva, odaberi vežbanje koje ti najviše prija i praktikuj ga zato što u njemu uživaš (a ne samo zato što želiš da smršaš ili održiš kondiciju) – aktivnosti koje obavljamo sa zadovoljstvom, umnogome doprinse mentalnom zdravlju i stabilnosti (podstiče lučenje endorfina, a to je prirodni “protivotrov” za anksioznost i depresiju).

Nastoj da provedeš što više vremena možeš napolju, na suncu, ili barem na dnevnom svetlu – vitamin D se u našem organizmu proizvodi pod uticajem sunčeve svetlosti, a on je neophodan za održavanje odgovarajućeg nivoa serotonina koji utiče na pozitivno raspoloženje.

Editors choice