Na površini, serija „Nevine laži“ koja je 20. februara doživela svoju svetsku i domaću premijeru na kanalu HBO, je jednostavna priča, misterija koja treba da nam otkrije odgovor na pitanje ko je počinio ubistvo. Majke, očevi, supruge, muževi, povlašćeno društvo, koje najviše voli da tračati i priča jedno drugima iza leđa. Prve dve epizode ove drame već sada možeš potpuno besplatno pogledati na HBO GO.

Međutim, ako zavirimo ispod te površine, „Nevine laži“ je zapravo jedinstveno zanosna priča koja dotiče neke vrlo realne probleme, a jedan od njih su komplikovana ženska prijateljstva.

05 big little lies 06 1 Zlopamtilo, spusti loptu: 4 razloga zašto moraš da naučiš da zaboraviš stare svađe i nastaviš dalje (BLOG)

U jednoj sceni, jedna od glavnih junakinja Medelajn (Riz Viderspun), na komentar svoje prijateljice Selest (Nikol Kidman), da je najbolje da jednostavno zaboravi na svađu i raspravu sa novom suprugom svog bivšeg muža, na šta ona odgovara: „Ali ja volim svoje svađe. Pazim i motrim na njih kao na male kućne ljubimce!“

Zašto žene vole da budu zlopamtila, da se nadmeću i takmiče, upoređuju?

Budimo iskrene, sve smo mi imale bar jednu osobu u životu, koja nam je „stala na žulj“, duboko nas povredila na ne baš prijatan način i kojoj to „zlodelo“ nikada nećemo zaboraviti. Ako do sada nisi imala to zadovoljstvo, veruj mi na reč, hoćeš. Neizbežno je. Ljudi nisu uvek fer i pažljivi prema osećanjima drugih.

U svakom slučaju kada ti si se neko zameri, zaista je suludo da te to „jede iznutra“ ceo život. Evo i zašto:

Comments