Drugima daješ moć nad sobom

Pamtiti i stalno se vraćati nečemu što te je povredilo je kao da nekome iznajmljuješ sobu u tvojoj glavi bez ikakve nadoknade. Toj osobi verovatno nit je stalno, niti zna da ti po ceo dan razmišljaš o njoj i da tajno proveravaš njenu Facebook stranicu, pitajući se kako da joj, makar malo, napakostiš. Sebi duguješ da preuzmeš kontrolu nad svojim životom i emocijama.

04 big little lies 05 Zlopamtilo, spusti loptu: 4 razloga zašto moraš da naučiš da zaboraviš stare svađe i nastaviš dalje (BLOG)

Negativnost te samo sputava u životu

Ako samo razmišljaš o tome šta je pošlo naopako u nekoj vezi ili prijateljstvu, stalno ćeš se osećati negativno, a takvu energiju ćeš i širiti oko sebe. Niko ne želi da ide okolo sa crnim oblakom iznad glave. Umesto da se fokusiraš na ono što je bilo loše, razmišljaj o lepim stvarima, o tome šta si naučila iz tog iskustva i šta ćeš ubuduće birati za sebe.

Slučajni susreti neće biti neprijatni

Ako prosto pustiš da te cela ta situacija u kojoj si se našla i u kojoj si bila povređena, ne povređuje i „ne dodiruje“, neće ti biti neprijatno kada se slučajno sretneš sa tom osobom. Neverbalna komunikacija je bitna isto koliko i verbalna, te će svi primetiti ako si i dalje povređena i ljuta na bivšu drugaricu. Ti znaš šta je uradila i kakvo mesto zaslužuje u tvom životu i to je to. Više ne moraš time da se opterećuješ.

07 big little lies 09 Zlopamtilo, spusti loptu: 4 razloga zašto moraš da naučiš da zaboraviš stare svađe i nastaviš dalje (BLOG)

Dozvoli sebi da budeš slobodna

Kada ovim ljudima prestaneš da daješ moć, možeš da usmeriš energiju na to kako da budeš što bolja verzija sebe. Ne možeš promeniti nešto nad čime nemaš moć niti uticati da neko „preko noći“ postane bolja osoba. Ali možeš se posvetiti sebi i prestati da trošiš mentalnu energiju na stvari koje te samo troše – bićeš zahvalna sebi kasnije!

Serija “Nevine laži” će nam, ako je suditi prema prve dve epizode, dati odgovor šta se desi kada činimo suprotno i ne odustajemo od naših svađa, smicalica i osveta. U svakom slučaju rasplet će biti zanimljiv. Ali drama je bolja kada je u tuđim životima, a u našim samo putem malih ekrana!

Ukoliko već nisi, pravo je vreme da zaviriš u naizgled mirne živote žena u Montereju – pogledaj prvu epizodu Nevinih laži besplatno na HBO GO.

Izvor slika: HBO

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Elena Erdeljanović

Comments