Zbunjena si jer se sve promenilo, a nije se ništa promenilo

I dalje ideš na posao, baviš se trivijalnim obavezama i pitanjima, održavaš odnose sa ljudima, živiš na istom mestu, imaš iste porodične i emotivne probleme i napetosti – a ipak, sve što ti se događa shvataš i doživljavaš na nov način i čini ti se kao da si tek sada živa i da tek sada otkrivaš istinu o životu i ljudima – a to nije tako radosno iskustvo. Oslobađanje od dosadašnjih veza i ubeđenja potrajaće neko vreme, kao prelazni period ka prihvatanju, opraštanju i promenama ličnih vrednosti.

Postaješ sve slobodnija

Ali tvoj ego se opire tome da više nije glavni i sabotira tvoj duhovni put na mnogo napornih načina. Otkrivaš kako tvoj sopstveni um lukavo radi protiv tvog bića – lična borba postaje ozbiljna i zahteva stalno prisustvo, posmatranje, budnost, uviđanje, previše srećan s tim pa pokušava da sabotira duhovni put kojim koračaš – to su zapravo njegovi zadnji trzaji i zato razloga za brigu nema.

Uviđaš da je sve više smešno nego dramatično

Kada u tebi ima više mira, nego drame, osvajaš sposobnost da uvek vidiš komičnu stranu svega, da se podsmehneš ljudskim slabostima i glupostima, koje prepoznaješ kod sebe, jednako kao i kod drugih.

Izvor fotografija: instagram.com/glitterguide

Brankica Milošević

Comments