Igraš u sopstvenom ritmu, iako se trudiš da se prilagodiš, da budeš ono što se od tebe očekuje, da pratiš tu životnu muziku koju svi sviraju i tvrde da je jedina kvalitetna. A onda sve preispitaš i opet nastaviš u svom ritmu, prema muzici koja dolazi iz tvog srca. Evo znakova da se gradiš u pravcu autentične osobe.

Imaš odbojnost prema Status Quo

To je ono što diktiraju okviri normalnog života, u koje ponekad sa mukom pokušavaš da se uklopiš, jer ti dosadi da budeš buntovnik bez razloga. Ali kad sve razloge preispitaš, ispada da itekako imaš razloga da se buniš protiv uvreženih shvatanja u patrijarhalnom društvu. Teško je biti individua među gomilom koja teži prosečnim vrednostima, jer onda si izložena kritici i osudi i stalno moraš sa tim da se nosiš i da uvek iznova učiš da to shvataš i prihvataš.

Imaš problem s autoritetima

Nisi u stanju da nekog poštuješ, samo zato što se nalazi na poziciji koja zahteva poštovanje. Za tebe je autoritet onaj ko zaslužuje tvoje divljenje i poštovanje, a ne onaj ko ih zahteva zato što je u toj poziciji. To naravno rezultira sukobima sa roditeljima, profesorima, šefovima, pa možda čak i sa zakonom. Ne trpiš naređenja, jer smatraš da ono što radiš treba da razumeš i da odlučiš da li naređenje ima smisla i da li ćeš da ga slušaš ili ne.

jaka zena 1 Znaci da si svoja i autentična
Comments