U stanju si da objektivno sagledaš obe strane nekog problema

Kad čuješ neku priču, ne žuriš da staneš na stranu onoga ko ti se žali na nekog, ko nekog osuđuje, ili ogovara. Uvek te zanima šta je prava istina, a nju je moguće sagledati ako znaš koji su motivi obeju strana. Tako razmišljaš i kad je bilo koji problem u pitanju – nastojiš da ga posmatraš i shvatiš iz šire perspektive i da ga razložiš na razumljive i prihvatljive segmente. Verovatno si veoma često u poziciji da rešavaš sukobe, umiruješ povređena ega i ranjene sujete, stišavaš vatru tamo gde bi se planula u nepotreban sukob.

Strastveno se posvećuješ učenju

Kad te nešto zanima i kad hoćeš nešto da saznaš, savladaš, praktikuješ, potpuno se tome posvećuješ. Radiš temeljno i strastveno, jer voliš da učiš, da unapređuješ sebe i da širiš svoje granice i mogućnosti.

Voliš kvalitetnu raspravu

Zapravo, to je jedna od stvari koje najviše voliš – dobra i kvalitetna rasprava, filozofska, duboka, višeslojna, u kojoj svako zastupa neki stav i svako je spreman da čuje i razmotri nečiji drugi stav. Tvoju inteligenciju i duh najviše angažuje dobar razgovor (rasprava, sukob mišljenja) sa pametnim i duhovitim ljudima.

jaka zena 2 Znaci da si svoja i autentična
Comments