Prvi sastanak je uvek pomalo zastrašujuć, jer nikad ne znate na šta ćete naići i kako možete proći. Uz to, tu je i nova osoba koju ne poznajete, svašta biste je pitali, ali ne znate odakle da počnete i šta je najvažnije da saznate.

Zapravo, najvažnije je da se vi lepo provedete i zabavite, i usput vidite da li je ta osoba prava za vas.

A za to šta treba da saznate lako ćemo! Evo najosnovnijih informacija koje bi trebalo da dobijete, a koje će vam reći mnogo o njemu i njegovoj ličnosti.

Sistem vrednosti

U toku opuštenog razgovora uvek možete da razgovarate o stavovima i vrednostima. Šta je za njega sreća? Šta mu je najvažnije u životu? Ima li neki cilj? Možete sa njim podeliti i neku svoju dilemu i lako ćete videti na čemu ste.

Porodica

Porodica igra važnu ulogu u životima svih nas. Da li je on blizak sa svojim roditeljima? Kakav mu je odnos sa bratom/sestrom? Rodbinske veze i vaspitanje koje smo u porodici dobili, igraju ključnu ulogu u formiranju naše ličnosti.

Očekivanja

I od veze i od života. Na jednostavan način ćete saznati ima li vajde od njega!

Definicija veze

Šta je za njega veza? Da li je do sada imao duge ili kratke veze? Je li veran? Možda na sva ova pitanja nećete odmah dobiti iskren odgovor, ali ako vidite da se trudi oko vas, zašto da ne pokušate?

slika 18 Znam te, znaš me

Razmislite šta vam je bitno da znate o svom potencijalnom partneru i ne plašite se da pitate!

Problem – rešenje

Kako se ponaša kada ima problem? Je li agresivan? Brzo se izvini? Voli da sve rešava razgovorom? Na osnovu odgovora na ova pitanja možete saznati dosta o njegovoj ličnosti i prirodi, a znaćete i šta vas čeka ako se ponekad pokačite.

Strasti

Šta je ono što ga pokreće u životu? Ima li neki hobi ili bilo koju drugu aktivnost u koju ulaže celog sebe? Kakav je vaš stav o tome? Da li ste uočili neke sličnosti?

Prijatelji

Njegov odnos sa prijateljima, i uopšte sa drugim ljudima, može da vam pokaže kakva je osoba, možete li da računate na njega i možete li mu verovati. Ujedno, možete da zaključite i koliko će prema vama biti obziran i koliko će vas poštovati.

Društveni život

Da li je ekstrovertan ili introvertan? Voli li da izlazi, da se provodi? Upoznajte se sa svim njegovim navikama i obavezama da biste se lakše usklađivali i razumeli. Razgovarajte o svemu, tako ćete najlakše zaobići probleme!

Izvor fotografija: hellogiggles.com


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka, šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak“ film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta“ po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.

Comments