Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Ohh! I just had a Skargasm!

Ohh! I just had a Skargasm!

Aleksandar Skarsgord (Aleksander Skarsgård) je u junskom editorijalu magazina “GQ” zgodni viking, ponosni vlasnik skandinavske krvi, izvanrednog talenta za glumu i očiju plavih kao Baltik. Pravo iz Holivuda, sa seta američkog televizijskog HBO hita, serije “True Blood”, ovaj plavokosi lepotan krasi editorijal pod nazivom “Here comes the Viking”. Fotografije potpisuje Karter Smit (Carter Smith), dok su među komadima odeće bili oni sa potpisom kuća Burberry London, John Varvatos, Dolce & Gabbana, Dior Homme, Armani Jeans, Kaufman’s Army & Navy, Gucci i Polo Ralph Lauren.

Slika 1. picnik2 Ohh! I just had a Skargasm!

Rođen je kao Aleksandar Johan Jalmar Skarsgord (Alexander Johan Hjalmar Skarsgård) 25. avgusta 1976. godine u Stokholmu u Švedskoj, u porodici poznatog švedskog glumca Stelana Skarsgorda (Stellan Skarsgård) i doktorke Mi Skarsgord (My Skarsgård). Odrasta u radničkoj sredini, ušuškan u skromnom okruženju u kojem su roditelji želeli da odrasta.  Veoma rano, još kao osmogodišnjak, spoznaje svoju ljubav prema glumi. Sve do svoje šesnaeste godine dobija male uloge na švedskoj televiziji, tada, na kratko, odlučuje da napusti glumu i opredeljuje se za nastavak školovanja. Potom mladi buntovnik odlazi u vojsku, pa na školovanje u Englesku, onda se seli u Njujork, ali se posle jedne propale  veze i slomljenog srca opet vraća u rodnu Švedsku.

Slika 2. picnik2 Ohh! I just had a Skargasm!

Poseta Los Anđelesu donosi mu malu ulogu manekena u Ben Stilerovom (Ben Stiller) filmu “Zulender” (“Zoolander”). Dok je boravio u Švedskoj radio je neke pozorišne adaptacije, ali ga slava, koja se u Evropi i SAD-u ne doživljava na isti način, odvlači u ruke Holivudu. Zatim dolazi prvi veliki glumački uspeh, uloga narednika Breda Kolberta u HBO-ovoj mini-seriji “Generation Kill”.

Slika 3. picnik2 Ohh! I just had a Skargasm!

Naposletku, dobija ulogu koja mu donosi slavu i novac, rolu vampira Erik Nortmana u više nego popularnoj seriji “True Blood”. Tokom ove i naredne godine, u bioskope nam stižu tri njegova nova filma, već  okarakterisana kao hitovi. To su “Melancholia”, “Straw Dogs” i blockbuster “Battleship”.

Slika 4. picnik1 Ohh! I just had a Skargasm!

U vrevi Holivuda svoje slobodno vreme provodi na setu, vrzmajući se po LA-u, govoreći svojim savršenim švedskim akcentom,  i uživajući sa devojkom Kejt Bosvort (Kate Bosworth) po mužičkim festivalima i koncertima. I, naravno, vežba;  takvo telo ne izgleda tako samo od sebe.

Slika 5.4 Ohh! I just had a Skargasm!
Anđela Najdanović voli da voli. Život. Modu. Amelijin Pariz. Kerin Njujork. Pozorište. Vogue. Beograd. I to u proleće. Uz miris jorgovana. Obožava kada je njen iPod shuffle iznenadi glasom Louis-a Armstrong-a dok se šeta beogradskim asfaltom. U podne. I uživa u sladoledu. Sa ukusom maline. Sour&Sweet. J’aime bien les couchers de soleil. Allons voir un coucher de soleil…

Editors choice