Često zasenjeni imidžom gospodina Bonda (James Bond), koji nas svaki put ispočetka oduševi svojim moćnim potezima na filmu, ne možemo da ne primetimo da, osim što mu savršeno pristaje taj scenario koji iznosi, garderoba koju nosi čini da izgleda još moćnije. Sastavili smo deset razloga zbog kojih je to tako. Ko kaže da i vi ne možete da budete novi 007 – ako ne na velikom ekranu, onda makar svojoj lepšoj polovini?

Pilotske naočare uvek rade

Bond uvek izgleda odeveno prikladno za priliku, a ni naočare nisu izuzetak. Ali to ne znači da treba da nagomilavate različite naočare da bi osigurali svoj stil. Zato su izmišljene univerzalne “avijatičarke”! Idu odlično uz svečana odela, kao i uz manje formalnu odeću.

Održavajte kontakt očima

Pitate se zašto Bond uvek dobije ono što želi? Tajna je u očima. Gledanjem protivnika direktno u oči dajete mu do znanja da je situacija u vašim rukama, tako da oni ne mogu da otkriju vaš blef.

Budite svesni svojih mana

Nema sumnje da je Bond obdaren u mnogo čemu. Doduše, kosa nije njegova jača strana. Trenutni glumac nema gustu kosu kao njegovi prethodnici, zato je održava kratkom. Rezultat je Bond koji je verovatno najmuževniji od svih varijanti koje smo imali do sada.

James Bond 10 načina kojim James Bond dovodi svoj izgled do savršenstva

Tajna je u očima

Može i bez kravate

Bond je možda poznat kao “zakopčan” lik, ali čak i on zna kako da nosi košulju bez kravate. Trik je u otkopčavanju prva dva dugmeta i korišćenju držača za kragnu. Oni će je učvrstiti i sprečiti revere da je ispeglaju.

Depilacija (pogotovo leđa)

Današnji Bond je izbrijan, ali čak i da nije, bili biste sigurni da i on “pokosi travnjak” s vremena na vreme. Ne govorimo, naravno, o potpunoj depilaciji, ali prekomerno dlakavi muškarci bi trebalo da ponekad iskoriste trimer za bradu ili mašinicu za šišanje.

Zimski kaput bi trebalo da vam stoji kao saliven

Iz nekog razloga, kada temperature padnu, muškarci imaju običaj da se zabundaju jaknama koje se lako mogu pobrkati sa kesama za smeće. Ali ne i Bond! Njegov sezonski izbor je savršen, kao i kvalitetno skrojeno odelo: pazuh visoko postavljen, ispraćene linije torzoa i ramena. Takođe je porubljen iznad kolena, što je, izgleda, savršena dužina za sve.

James Bond 007   Casino Royale 2006 Daniel Craig 10 načina kojim James Bond dovodi svoj izgled do savršenstva

Savršeno odelo

Pravi muškarci nose bokserice

Bond nije neko ko bi nosio bermude. Posle svega, tih nekoliko centimetara viška može da uspori bekstvo. Rešenje su bokserice koje nisu predugačke, ali nisu ni brasillian banana hammock. Čak i ako niste građeni kao Bond, slimmer shape stil pomaže u sakrivanju viška kilograma.

Podesite čvor na kravati prema kragni košulje

Engleske kragne i Windsor čvorovi nešto su na šta smo navikli kod Bonda. U najnovijem filmu nema nijednog od ta dva. Zamenile su ih izdužene kragne i uske kravate. To je Bondov suptilan način da nam saopšti da kragna i kravata moraju biti obrnuto proporcionalne.

Smoking ne mora biti dosadan

Bond zna da, kada je u pitanju smoking, pravila mogu da se izbegnu, ali ne i da se krše. Kao na slici: teget plavo odelo sa formalnim sakoom, umesto klasičnog smokinga. Suprotno onome što zdrav razum nalaže, minimalistička mašna i biserna dugmad čine da se Bond ne uklopi sa ostatkom.

Uvek pokažite malo rukava

Većina muškaraca guši rukave košulje tako što dopusti da ih rukavi sakoa potpuno prekriju. Ipak, naši prekookeanski prijatelji dozvoljavaju oko centimetar rukava, a Bond ponekad pokazuje i više. Na taj način može da zaslepi protivnika svojim manžetama. Vama, s druge strane, saradnici mogu uputiti i drugi pogled.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna. 

Comments