Koristi svoju šminku na više načina

Šminka je dosta skupa i da bi izbegla velike troškove možeš koristiti proizvode koje imaš za više šminkerskih poteza. Na primer, četkice za nanošenje karmina i senke za oči mogu da se svedu na jednu ili dve ako odabereš one koje će jednako odgovarati za oba. Ili ponekad karmin koji je roze nijanse možeš naneti na obraze kao rumenilo. Koristi braon senku za oči koju inače nanosiš na kapke  i za popunjavanje obrva, bez dodatnih senki ili olovaka specijalno za obrve.

Stavi hajlajter ispod korektora

Susrela si se sa šminkerskim tutorijalima koji te upućuju kako da pravilno konturišeš lice, ali na kraju uvek stekneš utisak da je tu previše slojeva. Da bi izbegla nepoželjnu količinu šminke, a pritom dobila isti efekat kao konturisanjem potrebno je da prvo naneseš hajlajter na lice i preko njega staviš korektor. Istaći ćeš sjajem sve što si želela, a korektor će omogućiti da se prvobitan izgled održava duže.

trik 6 10 najboljih beauty trikova za lice i telo

Blendaj više nego što misliš da je potrebno

Bilo da su to tvoji prsti ili sunđeri kojima utrljavaš podlogu na lice, što duže to radiš bolji efekat ćeš dobiti. Nijanse koje si ravnomerno nanela na delove lica jednako ravnomerno treba i da utrljaš, da se ne bi primetila razlika i prelaz iz svetlijeg u tamnije. Ne zaboravi da izblendaš na isti način prelaz od lica ka vratu, kako bi izbegla različite nijanse kože lica i vrata.

Šminkaj se na dnevnom osvetljenju

Obožavaš svoje kupatilo i svetlo koje ti omogućava da dovedeš svoj izgled do izvanrednog, ali ne zaboravi da na dnevnom svetlu mogu da se vide nijanse koje nisu primetne na drugim osvetljenjima. Pronađi kutak u svojoj kući koji je najbolje osvetljen ili se jednostavno šminkaj kod prozora i budi sigurna da si savršeno precizna i da ti ništa nije promaklo.

Comments