Čini se da nas je nemogućnost da provodimo vreme napolju, a mogućnost da najveći deo vremena provodimo u svojim domovima učinila strastvenim dizajnerima sopstvenog života i naravno, enterijera svog doma – preuređujemo, farbamo i smišljamo nove načine da od prostorija napravimo oaze mira. Evo 12 zanimljivih Instagram naloga koji zavređuju vašu pažnju ukoliko ste u potrazi za inspiracijom kada je reč o dizajnu enterijera, ali i ukoliko ste, jednostavno, u potrazi za svakodnevnom dozom lepote.

@nathaliefarmanfarma

Nathalie Farman-Farma stoji iza kompanije Décors Barbares koja crpi inspiraciju iz tradicionalnih persijskih, centralnoazijskih i ruskih narodnih haljina, kao i kostimima Ruskog Baleta. Zapratite @nathaliefarmanfarma nalog na Instagramu kako biste na licu mesta pogledali sve njene prelepe kreacije.

@adamlippes

Njujorški dizajner Adam Lippes ima izuzetan ukus kada je reč o modi i enterijeru. Njegov Instagram nalog @adamlippes redovno je ažuriran predivnim fotografijama u vezi sa njegovim brendom, kao i divnim snimcima njegovih različitih kuća, a da ne spominjemo arhivske slike poput onih nalik Yves Saint Laurentu u njegovom marokanskom rijadu (tradiconalnoj marokanskoj kući sa unutrašnjim vrtom ili dvorištem).

@gavin1966

Posetite @gavin1966 kako biste uživali u lepoti sjajno dekorisanih predmeta za dom. Gavin Houghton sebe definiše kao umetnika – on stvara akvarele enterijera kao i ručno oslikanu keramiku, ali je takođe talentovani dekorater, sa kućama u Stockwellu, Oxfordshiru i Tangieru.

@btdwinter

Stručnjak dekorativne umetnosti za “Christie”, Benedict Winter istražuje istorije (i enterijere) velikih britanskih kuća na svom feed-u (@btdwinter), pričajući nam priče o kućama kao što je Arley Hall, čarobna mešavina arhitektonskih stilova 16. i 18. veka.

@tat.london

Nalog vodi bivši House&Garden stilista Charlie Porter, a Tat London je prava riznica antikviteta čiji Instagram feed obiluje snimcima divno uređenih soba.

@camillaguinness

Budući da živi između Toskane i Velike Britanije, dizajnerka enterijera Camilla Guinness uvek pronađe način da detalje sa britanskim dodirom uklopi u veličanstvene kuće u italijanskom seoskom ambijentu. U njenim fotografijama ćete naprosto uživati!

Comments