Postoje planetarno slavne ličnosti koje su zbog visine odbijane na manekenskim kastinzima (ako su imale petlju da uopšte i pokušaju), a verovatno je i da nisu imale preterano prijatan pubertet, uzevši u obzir da srednjoškolci znaju biti zlobno kreativni pri smišljanju nadimaka. Moguće je i da su im štikle neretko bile gažene u javnom prevozu, na koncertu ili nekoj drugoj vrsti gužve, gde je visina od “metar i žilet” zanemarljiva. No, pogledajte dame koje su sa svojih 10 prstiju i nekih cirka metar i 50cm visine, od sebe izgradile ikone stila i seksepila.

Slika 129 150 centimetara uspeha

Minijaturne trendseterke - Kajli, Sara i Miroslava

Kajli Minog (Kylie Minogue). Ova omalena pevačica, koja se inače proslavila ulogom u popularnoj seriji “Susedi” (Neighbours), visoka je svega 152 centimetra. Dodajte na to vrlo sitnu glavu i tanani struk, i biće vam jasno koliko je truda morala uložiti da se istakne u svetu u kome prevlast imaju visoke lepotice, nogu dugih par kilometara.

Sara Džesika Parker (Sarah Jessica Parker) dama je kojoj njena visina nije jedini nedostatak, uzevši u obzir koliko joj “zameraju” njenu izraženu vilicu i ne baš sićušan damski nos. A ipak, sa svojih 159cm, danas je jedna od najuvaženijih trendseterki, glavna glumica kultne serije “Seks i grad” (Sex and the City), kao i producent filmova koji su usledili.

Miroslava Duma (Miroslava Duma) nekadašnja je urednica ruskog izdanja magazina “Harper’s Bazaar”, pisac za nekolicinu modnih časopisa, a nadasve otmena devojka, koju su njenih 150cm visine popeli na sam vrh evropske modne scene. Sarađivala je sa najzvučnijim modnim imenima i časopisima, a inače je svojevrsno božanstvo modnih blogerki širom sveta.

Slika 228 150 centimetara uspeha

Ženstvenost u malom pakovanju - Eva, Kim i Madona

Eva Mendes (Eva Mendes), glumica, model i pevačica, visoka je 165cm, a svoj nedostatak nadoknađuje visokim potpeticama, najčešće onim brenda Brian Atwood.

Kim Kardašijan (Kim Kardashian), starleta za koju su čule i ptičice na grani, visoka je tek 157 centimetara. No, njoj to ne smeta, a ne smeta ni njenom dečku Kanjeu Vestu (Kanye West). Ostali nisu važni.

Madoni (Madonna) su njenih 161cm doneli više od 800 miliona dolara tokom više od 25 godina duge karijere. Odlična računica, jer gospođica Čikone i nakon svoje 50. suvereno vlada svetskom muzičkom scenom, postavljajući sve teže izazove za čitave generacije umetnika kojima je uzor.

Slika 323 150 centimetara uspeha

Metar i po čistog seksepila - Salma, Eva i Šakira

Salma Hajek (Salma Hayek) visoka je 157cm, i to joj nije predstavljalo prepreku da postane jedna od najcenjenijih latinoameričkih glumica današnjice, kao ni da zavede milijardera Fransou Anrija Pinoa (François-Henri Pinault), vlasnika grupacije LVMH, koja poseduje brendove kao što su Fendi i Louis Vuitton.

Nije li čudno kako niske dame obično dobiju košarkaše? Eva Longorija (Eva Longoria) sa svojih 155cm zavela je jednog od najpoželjnijih igrača San Antonio Sparsa, Tonija Parkera (Tony Parker), koji je od nje viši čitavih 31 centimetar! Inače je i mlađi sedam godina, tako da – bravo za nju (bez obzira na činjenicu što ta bajka nije imala srećan kraj)!

Šakira (Shakira), vatrena kolumbijska pevačica, nakon domovine, zaludela je i ostatak sveta svojim razigranim kukovima i zaraznim strofama. Visoka je 156cm i samo toliko je bilo dovoljno da zavede poznatog fudbalera Žerara Pikea (Gerard Piqué), a kako se šuška, i da ga odvede pred oltar.

Slika 421 150 centimetara uspeha

Put do uspeha krči se vrtoglavo visokim štiklama - Kristina, Meri Kejt i Dženifer

Kristina Agilera (Christina Aguilera) pevačica je čiji izrazito moćan i prodoran glas nikada ne biste povezali sa njenom visinom od 156cm.

Meri Kejt Olsen (Mary-Kate Olsen) visoka je samo 152 centimetra. Njena sestra Ešli (Ashley) viša je od nje tek tri centimetra.

Dženifer Lav Hjuit (Jennifer Love Hewitt) visoka je tek 157cm, i odličan je primer kako se taj nedostatak može prikriti sitnim modnim trikovima.

Neke od poznatih dama, kojima visina nije bila najjači adut kroz trnovit put do zvezda jesu i Rejčel Bilson (Rachel Bilson), Džesika Simpson (Jessica Simpson), Ris Viterspun (Reese Witherspoon), Avril Lavinj (Avril Lavigne), Lusi Lu (Lucy Liu), Hilari Daf (Hilary Duff), Fergi (Fergie), Pola Abdul (Paula Abdul), Amerika Ferera (America Ferrera), Džejda Pinket Smit (Jada Pinkett Smith), Alisa Milano (Alyssa Milano), Karmen Elektra (Carmen Electra), Natali Portman (Natalie Portman), Džulijan Mur (Julianne Moore) i Džodi Foster (Jodie Foster). Nijedna od njih nije viša od 160 centimetara.


Maja Vuković je definicija rastresenosti. Prečesto ozbiljna, nedovoljno luckasta. Prihvata promene, ali ih prezire. Idealista. Ne stiže da dovrši započetu misao, jer je već naredna demantuje. Voli pravila, šablone, koncepte. Manire. Čokoladne torte. I svako novo jutro.

Comments