1. Pušenje cigareta

Kao da vam treba neki drugi razlog zbog kog biste prekinuli? Vreme je. Ako nastavite da pušite nećete samo uništiti svoje zdravlje, već ćete napraviti dublje bore u vašoj koži i koža će vam postati žuta. Činjenica je da starite 2.5 godina brže od nepušača prema istraživanju sprovedenom u “Plastic and Reconstructive Surgery”.

tumblr loz9v1zZHG1qgd92zo1 500 large 16 loših navika kada se radi o vašoj koži

2. Alkohol

Ne govorimo da prestanete sa alkoholom. I dalje ga možete piti, ali u određenoj meri ukoliko ste odlučili da vodite računa o svom telu. Ako pijete više od jednog koktela na dan, vaša koža trpi. Alkohol povećava nivo zapaljenja agenata u krvotoku koji dovodi do opuštanja kože tokom vremena.

tumblr lp0c0kRaSL1qlx25zo1 500 large 16 loših navika kada se radi o vašoj koži

3. Korišćenje pogrešnih proizvoda za kožu

Korišćenje kozmetike koja ne odgovara vašem tipu kože je ogromna greška. U parfimerijama i drogerijama kod odeljka za negu lica stoje stručnjaci. Uvek se morate posavetovati sa nekim, pogotovo ako imate problematično lice. Nikako ne tražiti proizvode preko interneta koje drugi preporučuju.

4. Ignorisanje vrata, grudi i leđa

Nega kože ne prestaje kod vaše brade. Vrat, grudi i leđa su takođe izloženi i retko kada dobijaju hidrataciju kao vaše lice. Ali kao što možete videti oko sebe, starijim ženama je vrat “izboraniji” nego lice. Samo trebate uraditi sledeće: sledeći put kada stavljate kremu za lice, kremu za sunčanje ili piling tretman, ne libite se da proširite tretman do dekoltea.

bbbugurfu large 16 loših navika kada se radi o vašoj koži

5. Korišćenje prljavih četkica za šminkanje (prašina svuda pada)

“Zašto brinuti, to je moja četkica i niko je ne koristi sem mene”- pomislite. Evo zašto je to loše: ako preskočite pranje četkica, možete završiti sa komplikacijama na koži- zapušenim porama i bakterijskim infekcijama. Jednom u tri nedelje uzmite blagi šampon (po mogućstvu bebi šampon), utrljajte u četkice, isperite ih dobro i ne koristite ih dok se ne osuše , najbolje bi bilo da prenoće. Kada je baš neophodno i kada nemate vremena, možete iskoristiti vlažne maramice.

masl02b dirty brushes 16 loših navika kada se radi o vašoj koži
Comments