6. Konstantno telefoniranje

Ukoliko dosta vremena provodite telefonirajući, porazmislite o slušalicama. Sama toplota telefona, zračenje i trenje mogu da prouzrokuju različite nepravilnosti na koži, od crvenila do akni. Kome je telefon uvek čist? Da ne govorim o telefonima sa touch screen-om.

tumblr lkmmu2FtVJ1qjfj59o1 500 large 16 loših navika kada se radi o vašoj koži

7. Prekomerno čišćenje lica

Smešno zvuči, ali poznato nam je da ništa što se uzima/koristi u prekomernim količinama nije dobro. Prekomerno čišćenje lica može imati kontra-efekat, i na kraju se može dogoditi da izazove iritaciju goru od one koju ste imali. Koristite blage pilinge ujutru i uveče, nikako ne koristite nista jače na svoju ruku.

8. Budni do kasno

Neispavanost uzrokuje stres koji utiče na kosu, kožu, nokte, itd. Povećava mogućnost da se pojave ekcemi, akne i psorijaza. Spavanjem se telo odmara i regeneriše od “štete” koju smo napravili tog dana. Prekidanjem sna samo još više uništavamo ceo organizam, što i sami možete videti po vašem raspoloženju tada.

beautiful bed bedroom blonde brunette child Favim.com 43198 large 16 loših navika kada se radi o vašoj koži

9. Neskidanje šminke

Dozvoliti sebi da legnete u krevet sa šminkom je nedopustivo! Ukoliko imate taj običaj, stavite maramice za skidanje šminke pored kreveta,  i skinite je poslednjim atomima snage. Noću se koža masti, i pore koje su zapušene šminkom mogu prouzrokovati “katastrofu”. Ovo je savet “broj jedan” za sve žene sveta.

10. Brza hrana

Šta jedemo-to smo mi. Ukoliko jedete masnu hranu, odraziće vam se na celom telu. Pazite šta jedete (ne predlažemo dijetu), činjenica je da ako prestanete da jedete brzu hranu akne će nestati uz obaveznu negu, za oko šest nedelja. Umesto brze hrane, zanimajte se kuvanjem, a kao grickalice jedite lubenice, dinje, breskve i osećaćete se zdravije.

tumblr lk2tdevxEt1qjroggo1 500 large 16 loših navika kada se radi o vašoj koži
Comments