11. Nepoštovanje pravila “pazite na deo oko očiju”

Koža oko očiju je tanja od praktično bilo kog dela kože na telu, i zato su podočnjaci toliko vidljivi. Istovremeno je i velika žrtva nepažnje. Ne trebamo je dirati ukoliko su nam ruke prljave. Tako rizikujemo da nam pukne kapilar, što samo dovodi do tamnjenja područja oko očiju. Ukoliko koristite kremicu ili serum, koža će biti elastičnija i regulisaće boju vaših podočnjaka.

eyes 16 loših navika kada se radi o vašoj koži

12. Čačkanje bubuljica

Znamo, znamo, iritira nas i jednostavno je moramo čačkati. Ali, radimo još goru stvar jer ne radimo pravilno, i onda bakterija uđe još dublje i napravi ožiljak. Koliko god je moguće pokušajte da je ne dirate, već da očistite lice pilingom i nanesete neko sredstvo za bubuljice na bazi alkohola (samo na bubuljicu) i pustiti da prenoći.

13. Manjak fizičke aktivnosti

Fizička aktivnost poboljšava naše raspoloženje i samim tim dovodi krv do svakog dela našeg tela pa izgledamo zdravije. Kada smo pod stresom, to se vidi na našoj koži (ljušti se, bubuljice se stvaraju, koža žuti). Vežbanjem koža postaje elastičnija, mekša i čistija (podrazumeva se da ćete lice očistiti odmah posle vežbanja).

14. Preplanulost

Bronzer? O.k. Sredstva za preplanulost? O.k. Solarijum i prekomerno izlaganje suncu? Ne baš. U pokušaju da se koža zaštiti od sunca, koža se “zgusne”, proizvodi melanin-pigment koji potamnjuje ćelije. Svaka promena na koži izaziva preterano starenje i povećava rizik od raka kože. Kako biste se zaštitili od sunca, koristite zaštitu SPF sa faktorom 30. I pokušajte da izbegavate solarijum. To je sve veštačko, a šta je veštačko ne izgleda lepo.

tumblr lp0br8X8Xy1qc2kgmo1 500 large 16 loših navika kada se radi o vašoj koži

15. Mešanje kozmetičkih proizvoda

Kupujemo kozmetiku a ne proveramo sastojke. Nismo sigurni da li se mogu koristiti u isto vreme sa drugim proizvodima. Ponekad neki proizvodi isključuju dobre stvari jednog proizvoda, a uključuju loše ovog drugog. A ponekad se dupliraju i izazovu iritaciju i promene na koži. Negativne stvari se mogu desiti ako neko rešava različite probleme u isto vreme, kao što su akne i opekotine. Ne slažu se sastojci ali niko ne razmišlja o posledicama.

16. Grickanje noktiju

Samim tim što pojedemo sve bakterije ispod noktiju bi trebalo da bude jedini razlog da prekinete. Ne pomažu ni veštački nokti niti lakovi sa ukusom. Sve je u glavi, jer kad vam dosade posete doktoru zbog različitih upala grla valjda ćete se opametiti. A zar nisu lepši negovani nokti kojima će se muškarci, a i devojke diviti?


Tamara Jovanovic voli Njujork, citate i ljude bez predrasuda sa dobrim manirima. Hedonista. Autorka je bloga Gossiphoneyxoxo. Vodi se citatom: “Style is an expression of individualism mixed with charisma”.

Comments