16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Festival autorskog filma održaće se ove godine osamnaesti put od 28. novembra do 5. decembra u Beogradu.

FAF će biti priređen u Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, bioskopima “Fontana”, “Cineplexx Delta City” i “Kolosej”, Muzeju Jugoslovenske kinoteke i bioskopu Doma kulture Studentski grad.

Osamnaesto izdanje kultnog festivala umetničkog filma publici predstavlja raznovrstan program sačinjen od pobednika svetskih filmskih festivala, novih ostvarenja reditelja koje publika festivala voli i odlično poznaje, kao i zanimljivih filmova koji pokazuju nove tokove u autorskom filmu.

7 dana u Havani 2 18. Festival autorskog filma

"7 dana u Havani"

Glavni program festivala

Publika 18. Festivala autorskog filma imaće priliku da u glavnom programu festivala vidi 19 ostvarenja, među kojima su pobednici dvaju velikih svetskih festivala –  Berlinskog filmskog festivala i Filmskog festivala u Veneciji. U pitanju su  italijanski film “Cezar mora umreti” braće Vitoria i Paola Tavijanija, dobitnik “Zlatnog medveda” i Nagrade ekumenskog žirija u Berlinu,  i novi film poznatog južnokoreanskog reditelja Kim Ki-duka “Pijeta”, koji je u Veneciji osvojio “Zlatnog lava” i još tri priznanja. Sa festivala u Kanu i Veneciji stižu i dva filma iz trilogije “Raj” austrijskog reditelja Ulriha Zajdla – “Raj: Ljubav” i “Raj: Nada”. Sa američkog Filmskog festivala u Sandensu stiže jedan od najzanimljivijih filmova na festivalu “Zveri južnih divljina” debitanta Bena Zejtlina, koji je na festivalu u Sandensu osvojio nagradu žirija. Publika festivala imaće priliku da vidi i najbolji film ovogodišnjeg festivala u Sarajevu “Svi u našoj porodici”, rumunskog reditelja Radua Žudea. Za ljubitelje omnibusa tu je “7 dana u Havani”, zanimljiv omaž fascinantnom gradu koji je sačinio tim od sedam svetskih reditelja. Na programu festivala naći će se i dokumentarac “Bob Vilson režira ‘Život i smrt Marine Abamović’“.

Prateći programi

Kao i svake godine publiku na festivalu očekuju prateći programi. U Muzeju Jugoslovenske kinoteke organizovan je program posvećen autorskom svetu Miloša Miše Radivojevića, kao i program “Autori predstavljaju” u okviru kojeg će publika imati priliku da upozna autore zanimljivih domaćih ostvarenja i filmova iz regiona. U Kinoteci se prikazuje i prateći program “Kralj majmuna”, posvećen glumi.

U Domu omladine održava se prateći program “Uvećanje”, sačinjen od ranijih filmova autora čiji će filmovi biti prikazani tokom festivala.

U bioskopima “Kolosej”, “Cineplexx Delta City” i “Fontana” gledaoci će imati priliku da vide filmove “Rubi Sparks” i “Seanse”, koji pripadaju selekciji “Off Hollywood”.

Nagrada 18. Festivala autorskog filma

Osamnaesti festival autorskog filma dodeliće gran pri “Aleksandar Saša Petrović” pobedniku takmičarske selekcije glavnog programa, a predsednik žirija ove godine je argentinski reditelj Pablo Đorđeli.

Pablo Đorđeli dobitnik je “Zlatne kamere”, nagrade za najbolji debitantski film na Kanskom festivalu 2011. godine sa filmom “Akacije”. Ta drama obišla je festivale širom sveta i osvojila brojna druga priznanja, a na 17. Festivalu autorskog filma Đorđeli je za taj film nagrađen gran prijem “Aleksandar Saša Petrović“.

Đorđeli je rođen u Buenos Airesu 1967. godine. Početkom devedesetih godina studirao je režiju u klasi poznatog argentinskog reditelja Manuela Antina, dobitnika “Zlatne palme” i “Zlatnog medveda”. Kao reditelj, scenarista i montažer snimio je nekoliko dokumentaraca i kratkih filmova pre debitantskog filma “Akacije”.

Editors choice