Prvi deo teksta o 20 najskupljih venčanja možete pročitati ovde.

Kao što smo i obećali, nastavljamo sa najskupljim venčanjima. Evo prvih 10!

10. Edi Marfi (Eddie Murphy) i Nikol Mičel (Nicole Mitchell)

Prosečan iznos potrošenog novca : $1.5 miliona

Glumac Edi Marfi oženio je model Nikol Mičel u martu 1993. u Plaza hotelu u Njujorku. Među gostima su bili Brus Vilis (Bruce Willis), Demi Mur (Demi Moore) i Prince. Cveće koje je kitilo prostor gde se održalo slavlje Marfi je kasnije poklonio obližnjoj bolnici. Par se razveo 2006. godine.

edi 20 najskupljih venčanja   drugi deo

9. Tajger Vuds (Tiger Woods) i Elin Nordegren (Elin Nordegren)

Prosečan iznos potrošenog novca : $1.5 miliona

Venčali su se u oktobru 2004. na tajnoj ceremoniji na ekskluzivnom Sandy Lane Resort-u na Barbadosu. Vuds je iznajmio čitav hotel i jedinu helikopter čarter kompaniju koja je bila na ostrvu kako bi osigurao njihovu privatnost. Prisustvovalo je oko 120 zvanica među kojima su bili i Majkl Džordan (Michael Jordan) i Čarls Barkli (Charles Barkley). Par je razmenio zavete u belim pagodama ukrašenim ružama. Tek venčani, noć su proveli na Vudsovoj jahti.

tiger 20 najskupljih venčanja   drugi deo

8. Majkl Daglas (Michael Douglas) i Ketrin Zita Džouns (Catherine Zeta-Jones)

Prosečan iznos potrošenog novca : $1.5 miliona

Par se venčao u novembru 2000. u Plaza hotelu u Njujorku. Među gostima bili su Šon Koneri (Sean Connery), Džek Nikolson (Jack Nicholson) i Majkl Kejn (Michael Caine). Za muziku je bila zadužena grupa Simply Red.

Catherine Zeta Jones Michael Douglas 20 najskupljih venčanja   drugi deo

7. Elton Džon (Elton John) i Dejvid Furniš (David Furnish)

Prosečan iznos potrošenog novca : $1.5 miliona

Uzeli su se u decembru 2005. u Windsor’s Guildhall vili. Na prijemu od preko 600 zvanica pio se vintage pink šampanjac.

elt 20 najskupljih venčanja   drugi deo

6. Kristina Agilera (Christina Aguilera) i Džordan Bretman (Jordan Bratman)

Prosečan iznos potrošenog novca : $2 miliona

Venčali su se u novembru 2005. godine u Napi, u Staglin vinogradima (Staglin Family Vineyard). Agilera je nosila Christian Lacroix venčanicu u španskom stilu. Venčanju je prisustvovala Šeron Stoun (Sharon Stone) kao i brojne druge zvanice kojih je bilo oko 150.

xris 20 najskupljih venčanja   drugi deo

5. Elizabet Tejlor (Elizabeth Taylor) i Leri Fortenski (Larry Fortensky)

Prosečan iznos potrošenog novca : $2 miliona

Elizabet Tejlor se udala za 20 godina mlađeg Lerija Fortenskog u oktobru 1991. godine. To je bilo njeno osmo venčanje i njen sedmi muž zato što se za Ričarda Bartona (Richard Burton) udala dva puta. Venčanje se održalo na imanju Majkla Džeksona (Michael Jackson) poznatom kao Neverland Ranch. Džekson je predao mladu koja je nosila bledo žutu Valentino venčanicu. Pored liste od 150 zvanica ceremoniji su prisustvovali Lajza Mineli (Liza Minnelli), Edi Marfi (Eddie Murphy) i Nensi Regan (Nancy Reagan). Par se razveo pet godina kasnije.

leri 20 najskupljih venčanja   drugi deo

4. Tom Kruz (Tom Cruise) i Kejti Holms (Katie Holmes)

Prosečan iznos potrošenog novca : $2 miliona

Venčali su se novembru 2006. u Italiji. Među gostima su bili Vil Smit (Will Smith), Jada Pinket Smit (Jada Pinkett Smith), Dženifer Lopez (Jennifer Lopez), Viktorija i Dejvid Bekam (Victoria i David Beckham). Kejti je nosila venčanicu lično dizajniranu od strane Đorđa Armanija (Giorgio Armani).

tom 20 najskupljih venčanja   drugi deo

3. Elizabet Harli (Elizabeth Hurley) i Erun Nujar (Arun Nayar)

Prosečan iznos potrošenog novca : $2.5 miliona

Elizabet Harli se udala u martu 2007. godine za indijskog biznismena Eruna Nujara na ekstravagantnoj duploj ceremoniji. Venčanju su prisustvovali Elton Džon (Elton John) i dizajner Valentino gde je glumica nosila venčanicu dizajniranu od strane njene dobre prijateljice Donatele Versaće (Donatella Versace). Druga, tradicionalna Hindu ceremonija se održala u Indiji.

Elizabeth Hurley Arun Nayar 20 najskupljih venčanja   drugi deo

2. Pol Mekartni (Paul McCartney) i Heder Mils (Heather Mills)

Prosečan iznos potrošenog novca : $3 miliona

Par se venčao u junu 2002. u crkvi Svetog Salvadora u Irskoj. Među 300 zvanica ceremoniji su prisustvovali i Ringo Star (Ringo Starr), Elton Džon (Elton John) i Erik Klepton (Eric Clapton). Slavlje je bilo u indijskom stilu koje su pratili  igrači koji su bili obučeni u idnijske haljine kao i indijska gozba.

pol 20 najskupljih venčanja   drugi deo

1. Lajza Mineli (Liza Minnelli) i Dejvid Gest (David Gest)

Prosečan iznos potrošenog novca : $3.5 miliona

Dobitnica oskara Lajza Mineli i producent Dejvid Gest venčali su se u martu 2002. u crkvi Marble Collegiate u Njujorku. Prvoklasna svadba to ne bi ni bila da kum nije bio Majkl Džekson (Michael Jackson), a glavna deveruša Elizabet Tejlor (Elizabeth Taylor). Zvanica je bilo preko 500, a među njima i Dajana Ros (Diana Ross), Loren Bakal (Lauren Bacall) i Mia Farou (Mia Farrow). VIP goste zabavljao je Toni Benet (Tony Bennett) koji je uživao u svadbenoj torti. Takođe je  predao poklončiće mladencima upakovane u satenske kutijice za slatkiše ukrašene natpisom Lajza i Dejvid, zauvek (Liza and David 4 Ever). Par se razveo sledeće godine.

 20 najskupljih venčanja   drugi deo

Ono što se ja pitam jeste zbog čega troše sav taj novac ako brak zapravo neće opstati? Sigurno je da to niko ne može znati, ali opet, pitamo se čemu sve to. Naravno, o nečemu i nekome se mora pričati i pisati, a slavni šta god govorili to vole. A i mi uživamo kada gledamo njihove predivne slike sa venčanja i maštamo kako bi bilo divno da i naše bude takvo, pa makar i kratko trajalo kao većina njihovih. No, vodićemo se po onoj dobroj staroj – Bolje dobar razvod nego loš brak, pa neka je na njega potrošeno i tri i po miliona dolara.


Vanja Camović je buduća studentkinja žurnalistike koja bi najviše volela da radi u medijima. Voli umetnost, najviše glumu. Obožava svoje prijatelje i sa njima najradije provodi vreme. Smatra da u životu treba ugrabiti svaku priliku jer je možda jedna od njih ona prava.

Comments