Drugi deo teksta o 20 najskupljih venčanja možete pročitati ovde.

Slavne ličnosti uvek nađu način da nas iznenade, zasene, zadive i šokiraju na ovaj ili onaj način. No, svakako ćemo se složiti da je onaj najbolji upravo putem njihovog najuticajnijeg oružja – novca. Njihovo stanje na bankovnim računima prelazi milione, a bogami kod nekih i milijarde,  pa zašto da se i ne potroše? Pored toga što velike svote novca troše na markiranu odeću, obuću, nakit, automobile, putovanja, vile i ostale potrebštine, kao šlag na tortu naravno dolazi i venčanje.

Brojna venčanja su, slobodno možemo reći, ostala zabeležena u istoriji. Najvažnija informacija je naravno ta ko se ženi i ko se udaje. Poznati žele da venčanje bude besprekorno i da sve bude bez greške i urađeno do nasitnijeg detalja. A kako oni ne bi brinuli o svemu, posao prepuštaju organizatorima venčanja. A onda kreću planovi. Papir i olovku u ruke i organizacija može da počne. Tu je sve, od liste zvanica, najboljeg restorana, jelovnika, karte pića, najskupljeg šampanjca, torte, venčanice, cipela, odela, frizure, šminke,  burmi, deveruša, pa do toga koje će cveće krasiti prostor gde se održava to fabulozno slavlje, pa do najsitinijih detalja poput toga koje će marke biti escajg i ostalo tome slično. Kada se sve završi, na redu je sudbonosno da, mada za većinu kratkotrajno.

Kako bi vas bolje uputila, sledi 20 ”Forbes”-ovih najskupljih venčanja poznantih, pa da se zajedno šokiramo.

20.    Nikol Kidman (Nicole Kidman) i Kit Urban (Keith Urban)

Prosečan iznos potrošenog novca: $250,000

Venčali su se u junu 2006. godine u Sidneju u Cardinal Cerretti Chapel, koja je bila ukrašena stotinama sveća i crvenog cveća. Glumica se pojavila u Rols-rojs (Rolls Royce) limuzini. Pored liste od 200 gostiju, venčanju su prisustvovali i Naomi Vots (Naomi Watts) ,Rasel Krou (Russell Crowe) i Hju Džekmen (Hugh Jackman).

nicolekidman1 20 najskupljih venčanja   prvi deo

19. Mark Entoni (Marc Anthony) i Dejanara Tores (Dayanara Torres)

Prosečan iznos potrošenog novca: $500,000

Venčanje se održalo 2000. godine i to na tajnoj ceremoniji u Las Vegasu. Obnovili su svoje zavete 2002. u Puerto Riku (Puerto Rico) na većoj i luksuznijoj ceremoniji. Par se razveo 2004. godine.

weddings 19 20 najskupljih venčanja   prvi deo

18. Maraja Keri (Mariah Carey) i Tomi Motola (Tommy Mottola)

Prosečan iznos potrošenog novca: $500,000

Venčali su se u junu 1993. godine u crkvi Svetog Tomasa  na Menhetnu. Pevačica je nosila venčanicu Vere Veng (Vera Wang). Venčanju su između ostalog prisustvovali Brus Springsten (Bruce Springsteen) i Robert De Niro (Robert De Niro). Par se razveo 1998.

weddings 18 20 najskupljih venčanja   prvi deo

17. Ešli Džad (Ashley Judd) i Dario Frankiti (Dario Franchitti)

Prosečan iznos potrošenog novca: $750,000

Glumica Ešli Džad i škotski vozač Dario Frankiti venčali su se 2001. u dvorcu Skibo u Škotskoj. Glumica je nosila Armani venčanicu dok je njen izabranik nosio kilt. Venčanju su prisustvovali Selma Hajek (Selma Hayek) i Ed Norton (Ed Norton) kao i brojni vozači formule 1.

070207 judd 400X400 20 najskupljih venčanja   prvi deo

16. Dejvid i Viktorija Bekam (David i Victoria Beckham)

Prosečan iznos potrošenog novca: $800,000

Venčali su se u julu 1999. u zamku Luttrellstown blizu Dablina. Par se pojavio kao kralj i kraljica večeri sedeći na pozlaćenom tronu svom od crvenog somota.

Zvanice su morale da se pojave u crno-beloj kombinaciji. Za zabavu i muziku je celo slavlje bio zadužen Elton Džon (Elton John).

victoria beckham and david beckham wedding 20 najskupljih venčanja   prvi deo

15. Bred Pit (Brad Pitt) i Dženifer Eniston (Jennifer Aniston)

Prosečan iznos potrošenog novca: $1 milion

Par se venčao 2000. u Malibuu na imanju TV producentkinje Marsi Karsi (Marcy Carsey). Džen je nosila Lawrence Steele venčanicu i Manolo Blahnik sandale.  Par se razveo 2005.

pitt and aniston 20 najskupljih venčanja   prvi deo

14. Tori Speling (Tori Spelling) i Čarli Šenijan (Charlie Shanian)

Prosečan iznos potrošenog novca: $1 million

Venčali su se 2004. na velelepnom imanju Torinih roditelja u Los Anđelesu. Par se razveo 2006.

spelling shanian2 278x400 20 najskupljih venčanja   prvi deo

13. Donald Tramp (Donald Trump) i Melanija Nas (Melania Knauss)

Prosečan iznos potrošenog novca : $1 milion

Venčali su se 2005. u crkvi pored mora na Palm Biču. Melania je nosila venčanicu Kristijan Diora (Christian Dior) sačinjenu od 1,500 kristala. Zvanice kojih je bilo oko 400 su prisustvovale prijemu koji se održao na Trampovom imanju Mar-a-Lago.

donald trump wedding 1 20 najskupljih venčanja   prvi deo

12. Madona (Madonna) i Gaj Riči (Guy Ritchie)

Prosečan iznos potrošenog novca : $1.5 miliona

Pop ikona i filmski reditelj venčali su se u decembru 2000. u zamku Skibo u Škotskoj gde je par rezervisao dvadeset i jednu sobu za svoje počasne goste poput Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow), Rupert Everta (Rupert Everett), Stinga i Trudi Stajler (Trudie Styler). Madona je nosila venčanicu od Stele Mekartni (Stella McCartney) zajedno sa dijamantskom tijarom koju je jednom nosila i Princeza Grejs od Monaka (Princess Grace of Monaco) dok je Riči nosio kilt.

Madonna Guy Skibo Castle 20 najskupljih venčanja   prvi deo

11. Pirs Brosnan (Pierce Brosnan) i Kili Šej Smit (Keely Shaye Smith)

Prosečan iznos potrošenog novca : $1.5 miliona

Bivši Džejms Bond (James Bond), glumac Pirs Brosnan, oženio se televizijskom novinarkom Kili Šej Smit u avgustu 2001. u irskom zamku Ballintubber Abbey.

Prijem se održao u zamku Ashford. Torta je bila po ugledu na onu koja se služila na venčanju Džona F. Kenedija (John F. Kennedy) i Džeki Onasis ( Jackie Onasis).

pierce shaye 20 najskupljih venčanja   prvi deo

U nastavku, videćete još skuplja, još glamuroznija venčanja i saznaćete koji je to par koji je na venčanje najviše potrošio.


Vanja Camović je buduća studentkinja žurnalistike koja bi najviše volela da radi u medijima. Voli umetnost, najviše glumu. Obožava svoje prijatelje i sa njima najradije provodi vreme. Smatra da u životu treba ugrabiti svaku priliku jer je možda jedna od njih ona prava.

Comments