Prethodne tekstove iz serijala “200km/h” možete pročitati ovde.

Celebrity car – Kameron Dijaz vozi ekološki automobil

Lepa američka glumica Kameron Dijaz (Cameron Diaz) vozi ekološki automobil Toyota Prius. Ovaj automobil je prvi put predstavljen javnosti 2011. godine u Frankfurtu. Ovo je četvrta generacija Priusa, prvog masovno proizvedenog hibrida. Dinamičan novi izgled uključuje redizajnirana LED svetla i retrovizore sa električnim preklapanjem. U kabini, crna paleta boja sa srebrnim umecima je kombinovana sa presvlakama boljeg kvaliteta. Središnja konzola je redizajnirana, a multiinformacioni ekran ima pomoćni ekran, radi jasnijeg, trodimenzionalnog izgleda. Zaključujemo da je ovo sjajan automobil, i da bi i druge poznate ličnosti mogle da se ugledaju na Kameron.

Slika123 200km/h: Cameron Diaz, rat, debeli Mercedes i opasna dama

I druge poznate ličnosti bi mogle da slede primer lepe glumice

Automobil iz snova… Spyker C8 Spyder

Da li verujete u ljubav na prvi pogled? – Ja verujem! Pitate se zašto sam vas to pitao!? Pa… ovako:

Gledajući film “Rat” (War) iz 2007. godine zaljubio sam se u jedan pomalo ekscentričan automobil, tada još uvek nepoznat za mene. Odmah sam otišao da istražujem po netu i nađem o kom automobilu je reč. Bio je to Spyker C8 Spyder iz 2005. godine koji me je očarao svojim jedinstvenim izgledom. Gledajući same slike automobila ljubav je postala sve veća.

Spyker C8 je danski sportski automobil istoimene kompanije. Poseduje Audijev 4.2l V8 motor i šestostepeni manuelni menjač. Maksimalna brzina mu je nešto više od 300km/h odnosno 187 mph. Da se govori o jednom zaista živahnom sportnjaku potvrđuje podatak da 0-100km/h stiže za svega 4.5 sekundi. Dobro prijanjanje na put potpomaže dobar sistem vešanja, koji je za ovaj model, konstruisao Lotus kao i aluminijumska šasija. Poseduje 16 standardnih boja spoljašnjosti i 14 kombinacija unutrašnjosti. Cena ovog modela iznosi 215,000.

Spyker C12 LaTurbie 2006 1024x768 wallpaper 01 200km/h: Cameron Diaz, rat, debeli Mercedes i opasna dama

Ljubav na prvi pogled

Iz sveta automobila… Mercedes-Benz Citan

Iz Mercedesa nam stiže Citan, novo kompaktno dostavno vozilo (pick-up) koje će biti predstavljeno na ovogodišnjem Sajmu komercijalnih vozila u Hanoveru. Njegova kompaktnost, kvalitetna završna obrada, ekonomičnost i sigurnost svakako će biti odrednica da kurirske službe i drugi preduzetnici svrstaju baš Citan u svoje vozne parkove. Citan će svojim kupcima ponuditi tri varijante modela, uključujući i tri veličine furgona: 3.94m, 4.32m, 4.71m. Pored prioriteta efikasne dostave, prioritet ovog modela svakako je i sigurnost putnika, te je Mercedes Citan svoju Minibus (Crewbus) varijantu opremio sa šest vazdušnih jastuka. Praktičnost ovog modela ogleda se i na kontrolnoj tabli, gde su sve opcije i tasteri vrlo dostupni vozaču, te će se svako osećati kao kod svoje kuće. Citan će biti opremljen nizom turbo-dizel motora sa direktnim ubrizgavanjem u rasponu od 55 kW (75 hp) do 81 kW (110 hp) i jednim živahnim benzinskim motorom sa turbo-punjačem od 84 kW (114 hp). Pored dva starija i veća brata, Sprintera i Vita, i Citan će svakako zauzeti važno mesto u Mercedesovoj dostavnoj floti.

Mercedes Benz Citan 2013 1024x768 wallpaper 09 200km/h: Cameron Diaz, rat, debeli Mercedes i opasna dama

Novi član porodice dostavnih vozila iz Mercedesa

Uradi (se) sam – Opasna dama!

Eh, momci, prošlo je vreme kada se žene nisu razumele ni u šta. Danas ako ste drčni mož’ da nastradate:


Miloš Jeremić je surovi realista i veliki hedonista, trudi se da bude normalan, ali mu ne uspeva, sve svoje ideje i misli prenosi na papir, jer ljudi još uvek nisu spremni da čuju istinu.

Stefan Živković je student filozofije i večiti zaljubljenik u automobile! Obožava italijanski dizajn automobila, makete, stripove… Sanja da u svojoj garaži ima Dodge Challenger SRT.

Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Comments