Prethodne tekstove iz serijala “200km/h” možete pročitati ovde.

Celebrity car – Eva Longorija vozi BMW 760 Li

Prelepa glumica Eva Longorija (Eva Longoria), koja je, između ostalog, poznata po ulozi u popularnoj seriji “Očajne domaćice” (Desperate Housewives) vozi ogroman automobil, i to BMW 760 Li. Ovaj automobil vrhunske serije 7 predstavlja spoj udobnosti, kvaliteta i najekskluzivnije tehnike. Posedovanjem motora V12, prerasta u prestižno vozilo najviše klase. Ovaj automobil je do te mere usavršen da se brzina ne oseća sve dok ne dođe do kočenja. Nazivaju ga i “Raskoš bez kraja”, i to sa punim pravom, jer je ovo jedan izuzetan automobil, u svakom smislu te reči.

Slika17 200km/h: Eva Longoria, beskonačni automobil, pauk i jedna za dame

Eva i njen luksuzni automobil serije 7

Iz sveta automobila… Infiniti FX (2012)

Infiniti je japanski proizvođač automobila, osnovan 1989. godine, odnosno te godine je zvanično počela prodaja njihovih modela na tržištu SAD-a. Infiniti pripada grupaciji Nissan Motor Company i čini njenu luksuznu podliniju vozila. Proslavili su je modeli poput FX35, Q45, G37 Sport i M56. No, zadržimo se na modelu FX.

Nedavno se pojavio novi restilizovani model, koji će u svojoj liniji posedovati četiri modela: FX50 AWD, FX35 AWD, FX35 RWD i FX35 Limited Edition. Baziran na prethodnom modelu FX35, predstavljenom 2003. godine, novi model dobija lepši izgled grilla, LED svetla pružaju bolju preglednost na putu, a dupli izduvni sistem od hroma upotpunjuje agresivniji izgled. Paleta boja upotpunjena je novim nijansama, i to: Graphite Shadow (za modele iz 2012) i Iridium Blue (Infiniti FX35 Limited Edition). Što se tiče agregata, u ponudi su dva dobro poznata: standardni 5.0L V8 benzinski motor od 390 konja i 3.5L V6 DOHC benzinski motor koji poseduje 303 konja. Oba motora biće u kombinaciji sa pogonom na sva četiri točka i sedmostepenim automatskim menjačem. Sva četiri modela veoma su dobro opremljena, a što se tiče paketa opreme, Infiniti je pripremio pakete Premium, Deluxe Touring, Technology i Sport. Novi model FX-a naći će se u prodaji početkom oktobra, a cena za najosnovniji model (FX35 RWD) iznosiće $44,345.

Infiniti FX 2012 200km/h: Eva Longoria, beskonačni automobil, pauk i jedna za dame

Infiniti FX – moćni crossover iz Nissana

Dream car: Audi R8 Spyder 5.2 FSI quattro (2011)

Posle velikog uspeha Audijeve R8 kupe verzije, čelnici Audija rešili su da područje ovog modela prošire i kabriolet verzijom. Audi R8 Spyder poseduje iste karakteristike kao i kupe verzija samo što mu platneni krov još više upotpunjuje sofisticirani izgled karoserije. R8 Spyder poseduje dva sedišta i obilje prostora u kabini koja je prekrivena kožnim detaljima, preko multifunkcionalnog volana i sportskih sedišta sve do sitnih detalja enterijera. Dugmad i kontrole pregledne su i lako dostupne vozaču, a da se radi o bogatoj opremi enterijera potvrđuju sistemi poput automatske klime, redukovanja grejanja-hlađenja sedišta, odličan audio sistem od 12 zvučnika kompanije Bang & Olufsen. Neverovatna snaga, odlično reagovanje na put i moćno ubrzavanje odlike su koje krase Audijev 5.2l V10 motor, koji razvija 386 kW (525 hp) i ubrzava 0–100km/h za svega 4.3 sekunde, a do 200km/h stiže za osam sekundi, dok ubrzavanje nastavlja dalje do 313 km/h, što je ujedno i maksimalna brzina ovog modela.

Na kraju treba reći da je Audi zaokružio celokupan model dobrim odabirom boja karoserije i platnenog krova. Platneni krov poseduje crnu, crvenu i braon boju, dok karoserija poseduje veliki niz boja, od kojih su neke: suzuka siva, teak braon, phantom crna i lepršava crvena boja. Audi R8 Spyder svakako je upotpunio želje kupaca, a cena osnovne verzije kreće se oko €156,400 u Nemačkoj.

Audi R8 Spyder 5.2 FSI quattro 2011 1024x768 wallpaper 26 200km/h: Eva Longoria, beskonačni automobil, pauk i jedna za dame

Audi R8 Spyder – kabriolet za tople sunčane dane

Uradi (se) sam – Ova je za dame


Miloš Jeremić je surovi realista i veliki hedonista, trudi se da bude normalan, ali mu ne uspeva, sve svoje ideje i misli prenosi na papir, jer ljudi još uvek nisu spremni da čuju istinu.

Stefan Živković je student filozofije i večiti zaljubljenik u automobile! Obožava italijanski dizajn automobila, makete, stripove… Sanja da u svojoj garaži ima Dodge Challenger SRT.

Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Comments