Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Pitanje oko kog, već decenijama, ljubitelji superautomobila lome koplja i nikako ne mogu da se slože je: “Ko ih pravi bolje, Ferrari ili Lamborghini?” Oba tabora imaju svoje argumente i kontraargumente za tvrdnju zašto je “Konj koji se propinje” bolji od “Razjarenog bika” i obratno. Ipak, pravi i konačni odgovor na večno pitanje verovatno nikada nećemo dobiti.

178 200km/h: Ferrari vs. Lamborghini

Koji želite, crveni ili žuti? Možda, ipak, oba?

Oba brenda potekla su sa Apeninskog poluostrva i predstavljaju ponos italijanske auto-industrije. Stariji brat, Ferrari, nastao je 1947. godine, kada je Enco Ferari (Enzo Ferrari) napravio model 125 S i stavio svoje ime na njega. Od tog vremena, pa sve do danas, iz fabrike su izašle desetine prelepih modela, stvorivši jedno od najcenjenijih imena kada su sportski automobili u pitanju.

272 200km/h: Ferrari vs. Lamborghini

Prvi Ferrari na stazi i u zasluženoj penziji

Nešto mlađi, Lamborghini, nastao je 1963. godine kada je bogati industrijalac i proizvođač traktora, Ferućio Lamborgini (Ferruccio Lamborghini), nezadovoljan performansama svojih automobila marke Ferrari, odlučio da napravi sopstvenu sportsku mašinu. Za konstrukciju motora pobrinuo se jedan od nekadašnjih inženjera iz suprotnog tabora, a spoljašnji izgled modela 350 GTV osmislili su dizajneri koji su već radili za Maserati i Ferrari.

364 200km/h: Ferrari vs. Lamborghini

Trka može da počne - Lamborghini 350 GTV

Pre svega sportski automobili, uz sav napredak tehnologije i dizajna, Ferrari i Lamborghini ostali su izuzetno neudobni za vožnju. Modeli ovih automobila važe za statusne simbole i skup hobi bogatih kolekcionara. Oštra konkurencija i želja za održanjem tržišta učinili su da današnji vlasnici ova dva brenda – Fiat i Volkswagen – razmišljaju o proizvodnji konvencionalnijih vozila koja će zadržati prepoznatljiv sportski duh. Ferrari je to već učinio sa modelom FF, a Lamborghini je najavio prezentaciju svog najnovijeg modela na predstojećem auto-salonu u Pekingu.

460 200km/h: Ferrari vs. Lamborghini

Ferrari FF. Čeka se odgovor Lamborghinija


Željko Marjanović U konstantnoj potrazi za Nedođijom, večiti dečak, sanjar, optimista. Nepokolebljivo uveren da će osmeh spasiti svet.

Editors choice