Iz sveta automobila… Novi Smart Fortwo!

Ovog proleća zajedno sa lastama stiže i redizajnirani Smart Fortwo. Ovaj popularni mališan novog izgleda karoserije i enterijera sigurno će preplaviti naše ulice. Karoserija je pretrpela nekoliko pozitivnih izmena koje će Smart učiniti dinamičnijim i elegantnijim. Novi hromirani amblem se sada nalazi na sredini maske hladnjaka koja je znatno istaknutija od prethodnih verzija modela Fortwo. Prostor ispod tablice je rezervisan za novi usisnik vazduha i svetla za maglu koja upotpunjuju dizajn. Opciona dnevna LED svetla sada su smeštena po horizontali. Zadnji branik i središnji deo automobila poprimili su agresivniji izgled. Standardnoj paleti od sedam boja pridodate su i Brabus bela kao i matirana srebrna boja.

Iako je sva pažnja usmerena na dizajn karoserije, i unutrašnjost je doživela promene. Novi Smart biće opremljen novim kompletom enterijera visokog kvaliteta u kristalno-sivoj boji kombinacije tkanine i kože za sedišta, kao i imitacije kože za instrument tablu. Posedovaće 5 nivoa opreme: Pure, Pulse, Passion, Brabus i Brabus Xlusive i biće dostupan u dve verzije: Coupé i Cabrio. Cena najosnovnijeg modela koštaće €10,275.

Smart ForTwo 2013 200km/h: Šesta krivina

Smart Fortwo – i putovanje može da počne

Prve fotografije novog modela Audi TT RS plus

Audijev TT RS plus jedan je od Audijevih modela koji će početkom marta biti predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi. Nemački inženjeri iz Nekarzulma ponosni su na ovaj auto, koji će moći da stigne od 0 do 99.8km/h za 4.1s. Osim mnogih promena koje nisu vidljive golim okom, ali koje će kupci sigurno osetiti, inženjeri su radili i na spoljašnosti TT-a. Nove gume, drugačija stakla, ali i novi volan samo su neke od novina koji model čine vizuelno lepšim, ali i udobnijim.

Svima koji bi želeli da ovaj automobil smeste u svoju garažu savetujemo da počnu da štede jer prodaja kreće u maju, a za sada se zna da će kupe u Nemačkoj koštati od €60,650, dok će cena roadster-a biti €63,500.

Audi TT RS plus 2 200km/h: Šesta krivina

Cena novog TT-a neće biti ispod €60,500

Celebrity car: Bond Girl Dženet Džekson

Dženet Džekson (Janet Jackson), sestra pokojnog Majkla Džeksona (Michael Jackson), pevačica, glumica, tekstopisac, i ko zna šta sve još, vozi Aston Martin Vanguish koji košta više od $230,000. Ovaj auto, pored paprene cene, poznat je i po tome što je bio zvanični automobil u filmu “Umri drugi dan” (Die Another Day) o Džejms Bondu (James Bond). Takođe se koristio kao “auto za specijalne prilike” u ekranizacijama popularne sage “Sumrak” (Twilight).

celeb fotka 200km/h: Šesta krivina

Aston Martin Vanguish je Bond automobil

Uradi (se) sam

Dobro došli u malu radionicu majstora Žileta. U ovom izdanju bavićemo se mukama koje trenutno muče sve vozače, a to je – zima. Prvi u nizu kurseva samopomoći odnosi se na antifriz. Naime, često vam se dešava da antifriz koji ste kupili nije dovoljan da izdrži sibirske zime u koje smo okovani, a onaj bolji košta k’o Svetog Petra kajgana. Zato uslište mudri savet majstora Žileta. U spremnik za antifriz uspite domaću rakiju, prepečenicu, najbolje je neku brlju koju ni pijani rođaci na kraju slave neće da liznu. Elem, kad pribavite litar ili dva, recimo jabukovače ili kruškovače, pažljivo uspite umesto antifriza. Kao što svi znamo iz fizike, alkohol se ne ledi, pa će tako i auto neprestano biti zaštićen od hladnoće. Ostaje vam samo da redovno otvarate prozor, jer kad se motor zagreje obliće vas opojni mirisi rakije. U tom slučaju spremite se da zapevate, na primer sledeću pesmicu:

‘Ajd uzdravlje, vidimo se za nedelju dana.


Miloš Jeremić je surovi realista i veliki hedonista, trudi se da bude normalan, ali mu ne uspeva, sve svoje ideje i misli prenosi na papir, jer ljudi još uvek nisu spremni da čuju istinu.

Stefan Živković je student filozofije i večiti zaljubljenik u automobile! Obožava italijanski dizajn automobla, makete, stripove… Sanja da u svojoj garaži ima Dodge Challenger SRT.

Dejana Knežević voli knjige (one opipljive), crnu boju i Avenged Sevenfold; Behemota, kafu i McQueen-a. “I am sick of lovable people, somehow they are all a lie.” (D. H. Lawrence)

Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Comments