Iz sveta automobila…

Audi A4 stoji za najprodavaniji model ove kompanije. Za svojih 39 godina postojanja i osam generacija modela prodato je preko 10 miliona primeraka širom sveta. Kompanija Audi planira da do kraja ove godine plasira novi model ovog automobila. Novi Audi A4 odisaće elegantnim i sportskim crtama, predstavljajući novu eru dizajna Volkswagen-Audi grupacije. Model će biti dostupan u četiri varijante: A4 Sedan (limuzina), A4 Avant (karavan), A4 Allroad Quattro (crossover) i sportski S4 model. Novi Audi A4 je znatno izmenjen u pogledu dizajna. Izraženije su horizontalne linije na prednjem delu automobila, kao i linije haube. Branik je takođe redizajniran – dodati su mu hromirani delovi i atraktivnija svetla za maglu.

Promenu su doživela i prednja svetla i dobila novi oblik sa izraženim LED diodama i Xenon svetlima, dok su zadnja svetla istog oblika kao i prednja. Novim dizajnom Audijeva limuzina i karavan varijanta produžene su za svega nekoliko milimetara. Enterijer automobila oplemenjen je novim kožnim sportskim upravljačem sa hromiranim i sjajnim detaljima. Na volanu se nalazi dugmad za IMM navigaciju, klimu i grejanje sedišta. Novi Audi A4 pruža veliki izbor motora – 6 turbo-dizel i 4 benzinska. Svi motori su sa direktnim ubrizgavanjem i start-stop opcijom. Dostupne su dve vrste već poznatih menjača: šestostepeni manuelni menjač i sedmostepeni S tronic (poluautomatski) menjač. Cena koju kompanija najavljuje za ovaj model biće oko €35,000.

120 200km/h: U drugoj brzini

Audi A4 je najprodavaniji model ove kompanije

Moj auto – Opel Astra

Ovaj mali porodični auto je član moje porodice već dobrih desetak godina. Sam Bog zna koliko je kilometara prešao. On predstavlja savršen spoj klasičnog i modernog – Nemačka je ipak broj jedan kada su u pitanju automobili. Neverovatno je bezbedan i udoban, čak možete spavati na zadnjem sedištu bez velikih posledica. Beograd–Kraljevo, totalna horizontala, prelazimo je bez problema. Ima ugrađen plin, tako da je potrošnja minimalna. Kada ga ukradem na kratko, tata toliko pobesni da ponekad pomislim da ga više voli od mene (što nije isključeno). Istini za volju, ovo nije auto koji se vozi sporo, on je kao stvoren za neki otvoren put i nekih recimo 150km/h. Policijo, oprosti mi!

Opel Astra 200km/h: U drugoj brzini

Opel Astra, savršen spoj klasičnog i modernog

Celebrity – Kim Kardašijan, ljubiteljka italijanskih “sportaka”

Poznata američka (porno) glumica i starleta jermenskog porekla, Kim Kardašijan (Kim Kardashian), odnedavno je vlasnica belog italijanskog “konjića”. Naime, pazarila je Ferrari 458 Italia kao svoj svadbeni poklon. Svog “konjića” preuzela je iz prodavnice Platinum Motorsport, u kojoj su ga i modifikovali po njenoj želji. Može se svakako uvideti da je ljubiteljka ovog automobilskog brenda, jer je do nedavno vozila Ferrari F430 svog bivšeg muža, Redžija Buša (Reggie Bush), inače zvezde američkog fudbala.

Kim2 200km/h: U drugoj brzini

Ferrari 458 Italia, novi ljubimac Kim Kardašijan

Uradi se sam – Vickasti mehaničari

Naši automehaničari imaju zloglasnu reputaciju da su šaljivdžije i spadala. Kako i ne bi, kad je radionica pravo mesto za merenje mačizma. Čik dođi i ne znaj šta je tvom četvorotočkašu, odmah te gledaju nekako sažaljivo, kao da si blago opaljen gedorom uza ušiju. Još više su na meti dame, od kojih se istina ne očekuje da mnogo znaju o kolima, ali šala ih ne mimolazi. Sećam se kad je kod majstora Radeta došla simpatična gospođa koja je, valjda, htela da uđe u majstorski sleng. “Molim vas, pregledajte mi auto, nešto ‘štreca’ kad god dodam gas”. A majstor Rade, spadalo, priđe i otvori haubu, naćulji se, pa se sav strese i kaže, praveći se da muca: “I-ii-izgleda, da-da-aa je ne-e-nešto na-a ner-ne-nervnoj bazi”.

Istina, majstor Rade nije bio tvrda srca, pa mi je ispričao, valjda jedini, vic o automehaničarima. Kaže ovako: “Umre automehaničar, a mlad bio tek trideset neka, ne pije, ne puši, rano leže. I pita svetog Petra, šta ga je zadesilo kad je tako rano morao na onaj svet. A Petar pogleda u knjige i kaže, sabravši sve sate rada koje ste mušterijama zaračunali, po našem Vi imate sto trideset devet godina”. ‘Ajd uzdravlje i čuvajte se vickastih majstora.

automehanicar big 200km/h: U drugoj brzini

"Molim vas, pregledajte mi auto, nešto 'štreca' kad god dodam gas..."


Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Stefan Živković je student filozofije i večiti zaljubljenik u automobile! Obožava italijanski dizajn automobla, makete, stripove… Sanja da u svojoj garaži ima Dodge Challenger SRT.

Comments