“Perl Harbor ” (Pearl Harbor)

Film koji prati priču života dvojice najboljih prijatelja Rejfa (Rafe) i Denija (Danny), njihovog komplikovanog ljubavnog života i odlaska u rat. Uzbudljiva priča o neizvesnosti rata i iznenadne ljubavi koja uliva snagu za prekopotrebnu volju da se iz rata vrate živi i zdravi. Rejf, mladi pilot upoznaje medicinsku sestru Evelin (Evelyn) i istog trena se zaljubljuje u nju. Ona za njega predstavlja inspiraciju, neko zbog koga vredi živeti i u trenutku kada njegov avion biva pogođen protivničkim projektilom njena slika i misao da ga čeka jesu ono što ga je vratilo u život. Misleći da je Rejf poginuo, Evelin i Deni pronalaze utehu jedno u drugom. Ono što ih je oduvek povezivalo bila je bezuslovna ljubav prema dragom i najboljem drugu. “Perl Harbor” je priča o ratu i ljubavi, koja je toliko jaka da pobeđuje sva loša i teška vremena i trenutke. Glavne uloge tumače Ben Aflek (Ban Affleck), Džoš Hartnet (Josh Hartnett) i Kejt Bekinsejl (Kate Beckinsale).

SLIKA 29 3 u 1: Bio je to kraj bezbrižnosti

“Kada bih imala samo još jednu noć života, provela bih je sa tobom.”

The Cranberries “Zombie”

Bend The Cranberries nastao je u Irskoj 1989. godine. Ova grupa kombinuje melodije gitarskog indie popa sa zvučnom teksturom kasnih osamdesetih godina uz dodavanje keltskog preliva. Sastav čine pevačica Dolores O’Riordan (Dolores O’Riordan), gitarista Noel Hogen (Noel Hogan), basista Majk Hogen (Mike Hogan) i bubnjar Fergal Louler (Fergal Lawler).

Pesma “Zombie” je sa njihovog drugog studijskog albuma “No Need to Argue”. Tekst za ovu pesmu i sve ostale sa albuma napisala je upravo Dolores.

“Sedam godina kasnije” Gijom Muso

Najnovija knjiga neponovljivog Gijoma Musoa (Guillaume Musso). Ovaj vešto napisan triler uvodi vas u neponovljivu avanturu. Šta se dešava kada u brak stupi dvoje mladih ljudi koji su toliko različiti jedan od drugog? I još dobiju dvoje dece. Niki, umetnica vrele krvi i Sebastijan, čovek kojem je stabilnost na prvom mestu. Takav brak je osuđen na propast od samog početka. Posle žučnih rasprava, mržnje, afera i još žustrijeg razvoda njihovi životni putevi se konačno razilaze. Oboje sada planiraju život što dalje jedno od drugog. Ali život ponekad ima sopstvene planove. Sudbina ih ponovo vraća na staze prošlosti.

SLIKA 38 3 u 1: Bio je to kraj bezbrižnosti

“Za besciljnu vožnju, treba biti sam. Udvoje, uvek nekuda idemo.”

Izvori fotografija: useveryday.org, film.com, alnari.rs


Zorana Puretić je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Voli putovanja, čitanje knjiga i druženje sa prijateljima. Idealno opuštanje je uz šolju kafe i dobru knjigu.

Comments