“Chicago: Music from the Miramax Motion Picture”

Muzička podloga filma “Čikago” (Chicago) iz 2002. godine nateraće vas da mrdate ramenima, kukovima, kolenima, ma, celim telom! Album kao poručen za sve ljubitelje mjuzikla, dvadesetih godina prošlog veka i muzike za ples. Numere izvode glumci iz filma: Ketrin Zita Džouns (Catherine Zeta-Jones), Rene Zelveger (Renée Zellweger), Ričard Gir (Richard Gere) i Kvin Latifa (Queen Latifah), a album je osvojio nagradu Grammy za najbolji saundtrek.

“Neki to vole vruće” (Some Like It Hot)

Šta se dogodi kada nestanu dva svedoka mafijaškog ubistva? Milioner se zaljubi u muškarca, transvestit se zaljubi u devojku, a pevačica odluči da joj je ljubav važnija od novca. Dogodi se smeh. Džek Lemon (Jack Lemmon) i Toni Kertis (Tony Curtis) glume muškarce koji se radi sopstvene sigurnosti preruše u žene. Jedan se zaljubi u dobrodušnu (ali i prostodušnu) devojku koju tumači Merilin Monro (Marilyn Monroe), dok drugi za oko zapadne ne preterano pametnom milioneru. Imitacije ženstvenih pokreta, pokušaji ženskih glasova uz sjajne sarkastične replike – savršen recept za trening trbušnjaka, od smejanja, naravno!

film 3 u 1: Prestižni parfem iz Čikaga

Niko nije savršen

“Parfem”, Patrik Ziskind (Patrick Süskind)

Glavni junak romana je ružan, groteskan, poremećen i ubica. U vama budi gađenje. Sporedni likovi su prevaranti, pohlepni, netalentovani i netolerantni. Slažete se da su dobili sve što su zaslužili. Od pejzaža ćete dobiti opis pećine. Ne neke velike pećine, već skučene rupe u zemlji. Osetićete svaki opisan miris. Neki će vas opiti, a od nekih će vam se povraćati. Dve stvari su sigurne posle čitanja ove knjige: pamtićete sve parfeme i mirise i nikad više nećete posmatrati crvenokose na isti način!

parfem 3 u 1: Prestižni parfem iz Čikaga

Mislite da se parfemi prave od cveća, voća i začinskih biljaka? Grdno se varate


Ivona Temešberger je studentkinja novinarstva i večiti optimista. Voli putovanja, modu, doba zlatnog Holivuda, kafu, Italiju, Louboutin-a i one retke situacije kada ostane bez teksta. Veruje da “Life is not about finding yourself, it’s about creating yourself.”

Comments