10 trikova za postizanje savršenog “no makeup” makeup look-a

Oh-la-la: Beauty trendovi koje ove jeseni “diktira” grad ljubavi – Pariz!

Kako stvarne žene rešavaju najčešće probleme sa kosom?

Mali trikovi koje možeš da primeniš kako bi imala više vremena tokom dana!

Kako da svoj stajling učiniš #streetstyle urbanim uz pomoć samo jednog komada!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Po prvi put u Srbiji, izabrani najbolji influenseri u čak 16 kategorija!

Prvi put mama: 9 pitanja o dojenju koja te možda muče, a nisi imala koga da pitaš!

4 jednostavne odluke koje možeš doneti kako bi dala svoj mali doprinos svetu

5 načina da se odgovornije ophodiš prema novcu

Kako da osvežiš svoj jesenji stil neutralnim nijansama

“Joyful” Ajo (Ayo)

Kada govori o svojoj muzici, simpatična nemačka kantautorka Ajo uvek ističe da nikada nije imala pravi dom i da se to oseća u njenom izvođenju. Ipak, česte selidbe – u ranom detinjstvu a i kasnije – ne doživljava kao nešto negativno. Štaviše, kaže da ju je nomadski stil života naučio šta znači biti u potpunosti slobodan.

Sa gitarom u ruci, vešto se igra soul i rege ritmovima, koji se možda najviše provlače u pesmama “Only You” i “Help Is Coming” sa njenog prvog albuma “Joyful” iz 2006. godine. Dve godine kasnije snimila je i drugi album, “Gravity At Last”, koji je samo u Francuskoj prodat u 145 miliona primeraka, da bi prošle godine obožavatelje obradovala najpre singlom “I’m gonna dance”, a zatim i novim albumom “Billi-Eve”.

“Devojka na mostu” (La fille sur le pont)

film slika 3 u 1: Radosti, čudne ljubavi i spletke

Ovo je film o čudnom i kompleksnom odnosu

Radnja ovog izvanrednog francuskog filmskog ostvarenja iz 1999. godine, govori o odnosu depresivne mlade devojke i profesionalog bacača noževa. Umorna od niza životnih neuspeha, Adel odlučuje da skoči sa mosta i tako okonča svoj naizgled bezvredan život. Spasava je Gabor koji joj nudi posao dobrovoljne ljudske mete. Pošto je ionako planirala da umre, ona pristaje na ovaj neobičan izazov.

Zahvaljujući pre svega maestralnoj glumi Vanese Paradi (Vanessa Paradis) i Danijela Oteja (Daniel Auteuil), koji su na pravi način dočarali borbu sa nimalo bezazlenim unutrašnjim konfliktima, fim “Devojka na mostu” zaista podstiče najrazličitije emocije.

“Spletkarenje sa sopstvenom dušom”, Marija Jovanović

Prvi roman domaće književnice Marije Jovanović bez dileme ubraja se u štiva koja nas nagone da im se iznova vraćamo u različitim periodima života. Priča prati odrastanje glavne junakinje Marine, koja na letovanju u Grčkoj doživljava onu retku, pravu ljubav u trenutku kada za nju možda i nije bila spremna. Psihološka borba, surova igra sudbine i čiste emocije na papiru – pokreću na razmišljanje o strahovima i ograničenjima koje smo sami sebi nametnuli.


Vanja Rajić Komplikovana i neodlučna, i dalje bezuspešno pokušava da smanji dimenzije svojih ogromnih očekivanja. Uvek traži, često pronađe, brzo se zasiti. Jede sir i čokoladu, nema običaj da se moli, a najviše voli da bude budna dok ceo svet spava.

Editors choice