Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

3 u 1: Radosti, čudne ljubavi i spletke

3 u 1: Radosti, čudne ljubavi i spletke

“Joyful” Ajo (Ayo)

Kada govori o svojoj muzici, simpatična nemačka kantautorka Ajo uvek ističe da nikada nije imala pravi dom i da se to oseća u njenom izvođenju. Ipak, česte selidbe – u ranom detinjstvu a i kasnije – ne doživljava kao nešto negativno. Štaviše, kaže da ju je nomadski stil života naučio šta znači biti u potpunosti slobodan.

Sa gitarom u ruci, vešto se igra soul i rege ritmovima, koji se možda najviše provlače u pesmama “Only You” i “Help Is Coming” sa njenog prvog albuma “Joyful” iz 2006. godine. Dve godine kasnije snimila je i drugi album, “Gravity At Last”, koji je samo u Francuskoj prodat u 145 miliona primeraka, da bi prošle godine obožavatelje obradovala najpre singlom “I’m gonna dance”, a zatim i novim albumom “Billi-Eve”.

“Devojka na mostu” (La fille sur le pont)

film slika 3 u 1: Radosti, čudne ljubavi i spletke

Ovo je film o čudnom i kompleksnom odnosu

Radnja ovog izvanrednog francuskog filmskog ostvarenja iz 1999. godine, govori o odnosu depresivne mlade devojke i profesionalog bacača noževa. Umorna od niza životnih neuspeha, Adel odlučuje da skoči sa mosta i tako okonča svoj naizgled bezvredan život. Spasava je Gabor koji joj nudi posao dobrovoljne ljudske mete. Pošto je ionako planirala da umre, ona pristaje na ovaj neobičan izazov.

Zahvaljujući pre svega maestralnoj glumi Vanese Paradi (Vanessa Paradis) i Danijela Oteja (Daniel Auteuil), koji su na pravi način dočarali borbu sa nimalo bezazlenim unutrašnjim konfliktima, fim “Devojka na mostu” zaista podstiče najrazličitije emocije.

“Spletkarenje sa sopstvenom dušom”, Marija Jovanović

Prvi roman domaće književnice Marije Jovanović bez dileme ubraja se u štiva koja nas nagone da im se iznova vraćamo u različitim periodima života. Priča prati odrastanje glavne junakinje Marine, koja na letovanju u Grčkoj doživljava onu retku, pravu ljubav u trenutku kada za nju možda i nije bila spremna. Psihološka borba, surova igra sudbine i čiste emocije na papiru – pokreću na razmišljanje o strahovima i ograničenjima koje smo sami sebi nametnuli.


Vanja Rajić Komplikovana i neodlučna, i dalje bezuspešno pokušava da smanji dimenzije svojih ogromnih očekivanja. Uvek traži, često pronađe, brzo se zasiti. Jede sir i čokoladu, nema običaj da se moli, a najviše voli da bude budna dok ceo svet spava.

Editors choice