Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

3 u 1: Slavuj, kukavica i purpurni hibiskus

3 u 1: Slavuj, kukavica i purpurni hibiskus

“Both Side Now”, Džoni Mičel (Joni Mitchell)

Prve asocijacije na njeno ime jesu: legendarni vokal, tekstopisac i kompozitor, međutim ona sama za sebe kaže da je na prvom mestu slikar. Kada je budete poslušali, videćete da je ova žena zaista pre svega slikar – ona slika rečima i muzikom po vašoj mašti identično kao što to čini bojama po platnu. Album “Both Side Now” je osvojio 2001. godine nekoliko Gremi (Grammy) nagrada, a numera “Case Of You” je bila nominovana za najbolji instrumentalni aranžman vokalne pesme. Zažmurite, uronite u carstvo njenih boja i pustite neka vas muzika ponese.

“Kukavica” (Kukushka)

film2 3 u 1: Slavuj, kukavica i purpurni hibiskus

Film o Drugom svetskom ratu na kakav do sada sigurno niste naišli

“Kukavica” predstavlja ostvarenje ruskog reditelja Aleksandra Rogoškina iz 2002. godine, a ruski filmski kritičari su ga proglasili za najbolje filmsko ostvarenje o Drugom svetskom ratu snimljeno u Rusiji u XXI veku. Farma mlade Laponke Ani, koju glumi mlada finska glumica Ani Kristina Juso (Anni-Kristiina Juuso), negde na dalekom severu, u jesen 1944, na samom kraju Drugog svetskog rata postaje utočište dvojici zarobljenika zaraćenih strana, Veiku (Ville Haapasalo) i Ivanu (Viktor Bychkov). Ani, koja živi sama u potpunom skladu sa prirodom, dobija dva iznenadna muška gosta, smušena i umorena ratom, naviknuta na život u civilizaciji. Nakon neobično dugog uvođenja likova, ovaj film naglo dobija na dinamici, prožet humorom u mnoštvu pogrešno tumačenih dijaloga, izobiljem scena prirode Laponije, a svakako predstavlja nešto što se ne može videti u holivudskim ostvarenjima.

“Purpurni hibiskus” Čimamanda Ngozi Adiči (Chimamanda Ngozi Adichie)

knjiga 3 u 1: Slavuj, kukavica i purpurni hibiskus

"Neodoljiv, nežan i istinit, ovaj roman je najbolji književni debi još od "Boga malih stvari" Arundati Roj. Tanana studija porodičnog života i zapetljanih političkih zbivanja, koja se izdvaja na potpuno čaroban način." Džejson Kauli, The Times

Ovaj roman će vam hladne zimske dane ispuniti toplinom afričkog sunca, upoznati vas sa kulturom i strogim porodičnim odnosima daleke Nigerije, a zbog sjajnog pripovedačkog dara mlade književnice poželećete da što pre uronite i u ostala njena dela. Priča o naizgled skladnom životu i tragediji jedne imućne porodice, kao i prikaz političkih previranja u zemlji, daju neku notu tragične lepote i napetosti čitavom romanu. Likovi slični nama, iako iz potpuno drugačije kulture, razvijaju nam osećaj brige i bliskosti, naročito nakon finalne transformacije i tragedije koja ih je zadesila. Uz devojčicu Kambili i njenog brata Jaju poželećete da se nigerijska priča nikada ne završi.


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Editors choice