Hot topics

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

U susret praznicima: 10 razloga da dragoj osobi (ali i sebi) nešto pokloniš – već danas!

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

Ne “izlaziš” iz patika? Predstavljamo ti model koji ćeš ove zime obožavati – i nositi svakog dana!

Tijana @flawless_mess_ i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual & business jesenje autfite

Feel&Taste: Hrvatska iz drugog ugla

Želiš kreditnu karticu? Evo šta sve treba da znaš!

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

Kako je protekao Philips Hairstyle Makeover + 3 frizure koje i ti možeš da isprobaš!

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

“Mezzanine”, Massive Attack

Teško je izdvojiti jedan album engleskog trip-hop sastava Massive Attack, ali “Mezzanine” se ipak ističe. Već sa prvom pesmom “Angel” bivate uvučeni u mračnu i melanholičnu atmosferu, koja je prisutna sve vreme. Ovaj album nosi sa sobom sve – savršeni ritam svake pesme propraćen dobrim vokalima i tekstovima koji vas proganjaju. Ostali hitovi sa ovog albuma koje vredi poslušati su “Teardrop”, “Risingson”, “Inertia Creeps” i “Dissolved Girl”.

“Stranac”, Alber Kami

slika18 3 u 1: Trip hop, apsurd i efekat leptira

"Shvatio sam tada da bi čovek koji je živeo samo jedan dan mogao bez muke 100 godina provesti u zatvoru. Imao bi dovoljno uspomena da mu ne bude dosadno"

Ukoliko ste ovu knjigu izbegli u srednjoj školi jer vas je mrzelo da čitate lektiru, možda je sada vreme da joj date šansu. Francuski pisac i dobitnik Nobelove nagrade Alber Kami (Albert Camus) u ovom delu iznosi svoju teoriju apsurda. Glavni lik Merso je antijunak i nosilac ideje apsurda svojom ravnodušnošću prema životu i onome što se dešava oko njega, što ga na kraju i odvodi u zatvor. Interesantna knjiga koja vas neće ostaviti ravnodušnima, a onome kome se svidi ostaje jedna od omiljenih.

“Efekat leptira” (The Butterfly Effect)

slika27 3 u 1: Trip hop, apsurd i efekat leptira

''Sitnica, kao što je pokret krila leptira na jednom mestu, može da izazove tajfun na drugom kraju sveta''

Evo prilike da vidimo Eštona Kučera (Ashton Kutcher) u jednoj drugačijoj ulozi, van komedija i humorističkih serija. Neću vam otkrivati o čemu se radi u ovom naučnofantastičnom trileru da ne bismo kvarili zabavu. Ono što treba da znate jeste da je ovaj film prava vožnja rolerkosterom, koja vas drži u neizvesnosti do samog kraja, a kada dođe kraj – verovatno ćete hteti da se “provozate” još jednom u skorije vreme.


Jovana Radojčić često ume da se zanese u sanjarenju i isključi iz stvarnog sveta. Mašta da proputuje ceo svet, voli modu, knjige, film i fotografiju. “Style is knowing who you are, what you want to say and not giving a damn.” – YSL

Editors choice