Treće veče 34. Perwoll Fashion Week-a bilo je u znaku zvezda ove manifestacije.

Program su otvorile revije studenata i diplomaca. Sada već tradicionalno, kolekcije su predstavili Fakultet primenjenih umetnosti, Fakultet za umetnost i dizajn, Mod’Art international Beograd i Accademia del Lusso.

Fakultet primenjenih umetnosti 34. Perwoll Fashion Week: Treći dan

Fakultet primenjenih umetnosti

Megatrend 34. Perwoll Fashion Week: Treći dan

Megatrend

Mod Art Beograd 34. Perwoll Fashion Week: Treći dan

Mod Art Beograd

Accademia del Lusso 34. Perwoll Fashion Week: Treći dan

Accademia del Lusso

Zatim je usledila revije mladog, ali uveliko omiljenog kreatora mnogih devojaka – Mihano Momosa, sa kolekcijom koju je nazva RARE. Mihano Momosa ostaje veran svom prepoznatljivom dizajnu čarobnih ženstvenih haljina visoke elegancije, neprestano preplićući krojeve nenametljive klasike i nemirnog lepršavog šarma. Detalji poput manžetni, savršeno ukrojenih kragni, resica i prozirne čipke, u kombinaciji sa materijalima koji imaju dezen božura i ruže, koji se prelivaju od prljavo roze do biserno bele boje zajedno izgledaju potpuno magično. Od materijala je koristio svilu, čipku, mekani til, taft i penaste tkanine utkane puf ružama.

Mihano Momosa je još jednom obradovao i oduševio sve prisutne dame u BelExpoCENTRU.

Mihano Momosa  34. Perwoll Fashion Week: Treći dan

Mihano Momosa

Još jedna miljenica beogradske modne publike, Ana Ljubinković, treće večeri 34. Perwoll Fashion Week-a, predstavila je kolekciju za jesen-zimu 2013/14, pod nazivom “Star Children / Zvezdana deca”. Kolekciju čini paleta pastelnih boja, brokat dezeni, kvalitetni materijali i detalji u boji zlata.  Originalna likovnost u kombinaciji sa energičnim radom autora, koji beskompromisno  sledi sopstvenu zamisao, materijalizuje se u preciznom kroju i pažljivo postavljenim detaljima. Žena koju nam Ana Ljubinković predstavlja je spoj realnog i mitskog bića. Mistična, ipak ovom vremenu pripadajuća, Anina “Ona” živi bajkovitu viziju juče-danas-sutra.

Ana Ljubinkovic 1 34. Perwoll Fashion Week: Treći dan

Ana Ljubinković

Već tradicionalno, poznati beogradski creator Bata Spasojević, predstavio nam je svoju najnoviju muško-žensku kolekciju za jesen-zimu 2013/14. Inspiraciju je ovoga puta pronašao u zaniljivom miksu više stilova, pre svega punk-rock, koji je uvek prisutan u dizajnu njegove linije ‘’Individual’’. Drugi deo kolekcije je Engleski džentlmen, sa formama fraka ,koji prati polu cilindar, ali taj frak sada dobija i neke sport-casual elemente, sa  elegantnim detaljima i materijalima koji su akcentovani na vunene prugaste štofove. Koža i krzno su vazan element u celoj priči koji prati i mušku i žensku kolekciju, Koža je lakovana, podložena krznom, a nekoliko komada je od krokodilske kože, kao i brojni muški montoni prevedeni u punk-rock jakne. Astragan se nalazi na muškim trenerka-duksevima, a miks činčile i kože daje notu luksuza ali onog primenjivog za najrazličitije prilike.

Bata Spasojevi 2 34. Perwoll Fashion Week: Treći dan

Bata Spasojević

Treće veče 34. Perwoll Fashion Week-a  završeno je revijom Novi dizajneri II, te su svoje revije imali: Tamara Jarić, Ivana Murišić, Danica Aleksić i Mirjana Šarac.

Iako prvi put na Beogradskoj nedelji mode, Tamra Jarić je ostavila snažan utisak, svojom kolekcijom za proleće leto 2013-14 , pod nazivom ‘’Morocco Dream’’. Dugogodišnje internacionalno iskustvo Tamare Jarić, uticalo je na njen rad kao dizajnera, i u svojim kreacijama uspela je da poji evropsku  eleganciju I američku jednostavnost.

Ivana Murišić je već poznata publici Beogradske nedelje mode, a ovoga puta je predstavila kolekciju za jesen-zimu 2013/14 pod nazivom ‘’Zentangle’’. Kolekciju karakteriše obilje trakica, plisea, resa, karnera I delova kože.

Danica Aleksić je mlada crnogorska dizajnerka, koja nam je posle predstavljanja na prethodnom Perwoll Fashion Week-u u okviru revije BFuture, večeras predstavila kolekciju za jesen-zimu 2013/14 pod nazivom ‘’Damsel’’. Kolekcijom dominira igra kože i krzna, jake boje , uglavnom plava i zelena. Kožu kombinuje i sa čojom.

Mirjana Šarac je na prošlom Perwoll Fashion Week-u osvojila nagradu Textl Young Designer Award, a ovoga puta predstavila nam je kolekciju za muškarce, koja je zapravo jedna zimska slojevita kolekcija, gde je modele moguće transformisati u zavisnosti od raspoloženja i osećaja.

Comments