Zašto je mladi Holivud toliko važan za modnu industriju?

Stapanje Holivuda i modne industrije, naravno, nije ništa novo. Jedno bez drugog teško da bi išlo. Odvajkada najveće glumice uspevale su da, ako dobro odigraju, sklope neverovatne dogovore sa najvećim modnim i kozmetičkim brendovima. Nove generacije glumica funkcionišu po istom principu, a isto važi i za mlade zvezde: a kad kažemo mlade mislimo baš mlade, tek-što-su-se-proslavile, Diznijeve pulenke koje krase tinejdž ekrane i pop scenu Amerike.

Iako su još mnogo mlade, popularnije su kao modne dive nego kao glumice, pevačice ili zvezde druge vrste, i zbog toga se kreatori polomiše živi da ih privole da baš one, dok je još u cvatu početak njihove karijere, nose njihove kreacije. O kojim devojčicama pričamo?

Bela Torn – veoma moderna šesnaestogodišnjakinja koja se proslavila Diznijevom serijom “Shake It Up!” trenutno ima preko pet milion pratilaca na Twitteru. Znate li koliko je to u odnosu na mnogo veće glumice kao što su Marion Kotijar i Kejt Blanšet? A zašto? Pa zbog tinejdžera! Oni se ugledaju na svoje omiljene zvezde i troše basnoslovne pare da bi izgledali kao one. Zbog toga je brend Miu Miu bio oduševljen kada je Bela pričala sve najbolje o njihovim cipelama za “Teen Vogue”. Inače jedan par cipela Miu Miu je 6,000 dolara.

bella thorne outfits Zašto je mladi Holivud toliko važan za modnu industriju?

Zoi Dojč – devetnaestogodišnja pridošlica u Holivud koja se pojavila u filmu “Vampire Academy” na crvenom tepihu se pojavljivala u kreacijama Dior – što je dosta finansijski smelo za jednu glumicu tako kratke karijere – a pojavljivala se na Fashion Week-u i to na revijama Cushnie i Och. Zoi se na tepihu pojavljuje uvek kao tipična it devojka, pre nego kao filmska zvezda.

zoey deutsc Zašto je mladi Holivud toliko važan za modnu industriju?

Zendaja Kolman – preslatka sedamnaestogodišnja mršavica, MTV zvezda u usponu postaje ubrzano sve poznatija. Progresivno se menjala iz devojčice sa Diznijevog kanala u pravu modnu figuru, često stavljajući svoj sopstveni mladalački pečat na kreacije velikih brendova kao što su Moschino, Oscar de la Renta i Chanel. Kredibilitet u svetu mode dobila je kada je menjala Đulijanu Rančić u emisiji “E! Fashion Police!” gde se bez problema merila sa modnom veterankom Džoan Rivers.

zendaya coleman style Zašto je mladi Holivud toliko važan za modnu industriju?

I dalje se pitate zašto su mlade zvezde toliko važne modnoj industriji?


Una Hadži – Nikolić

Comments