Jedan od ženskih tereta koje nosimo na ovim našim malim leđima je definitivno pranje kose. Možda nekome deluje smešno, ali ako imamo bebu, kasno završimo sa poslom, a rano ustajemo ujutru, ili listu obaveza dugu nekoliko kilometara, pranje kose je uvek poslednje na njoj. Nemoguće je bebicu ostaviti samu na pola sata, ili skupiti poslednji atom snage i oprati kosu. Šampon, pa voda, pa ponoviti, pa regenerator, pa voda, pa nekad maska – proces je dug, a naprosto je nekad vreme luksuz za koji nemamo budžet. A svi znamo da nam samopouzdanje uglavnom dolazi iz glave – a ponekad i one spoljašnje. Najteže nam je da se osećamo lepo kada nam kosa nije čista. I zato vam predstavljamo 4 načina koji će vam pomoći da se osećate privlačno i kada ne stignete da izdvojite pola sata da operete kosu.

1. Puder

Kada pričamo o podvigu da upristojimo prljavu kosu, šampon za suvo pranje jeste vrlo očigledan odgovor. Ali, ako vam ga ponestane, postoji alternativa. Sve što vam je potrebno je bejbi puder i četka za običan puder. Sipajte puder na četkicu, i zatim utapkajte po temenu. Možete i puder posuti po prstima, pa ih provući kroz kosu. Kada budete bili sigurni da nemate više belog praha po temenu, videćete da vam je puder upio mast, i da vam kosa izgleda sveže oprano.

2. Visoki rep

Kada moramo da napravimo neku frizuru od prljave kose, uvek nam je prva opcija rep. Samo što treba znati cake i iskoristiti sve što rep ima da pruži. Najbolja opcija kad nam treba brzo rešenje je visoki rep. Sagnite se i prebacite kosu preko glave, i četkom pokupite svu kosu u rep što je više moguće. Kada tu uradite, uzmite malo kreme za telo, razmažite među dlanovima i onda prođite njima kroz kosu da bi rep izgledao zalizano. Kad završite, uzmite jedan pramen iz repa i obmotajte ga oko gumice i pričvrstite ukosnicom, tako ćete sakriti gumicu i dati vašoj frizuri malo elegantniju notu.

Comments