5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

1453877 sofest v 40. SOFEST

Na svečanom otvaranju tradicionalni defile filmskih umetnika počeće Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije, dok će za njima, pored baklji i brojne sopotske publike, proći skoro 100 uvaženih domaćih autora, glumaca, filmskih radnika, producenata, kaskadera … Jubilarni Festival proglasiće otvorenim naša najveća filmska glumica Milena Dravić.

Na konferenciji za štampu, predsednica Odbora festivala Gorica Mojović podsetila je na dugu istoriju festivala u Sopotu i na bitna imena kao što su čuveni umetnici Oskar Davičo i Veljko Bulajić i tadašnji funkcioneri Moma Marković i Veljko Vlahović, koji su bili u osnivačkom savetu “Slobodarskih Filmskih Svečanosti u Sopotu”. Mojovićeva je istakla činjenicu da su na festivalu u Sopotu prikazani najznačajniji domaći filmovi, i ocenila da sopotski festival može da predstavlja neku vrstu antologije srpskog filma.

Direktor direkcije FEST-a, Miloš Paramentić, rekao je da je do sada na festivalu u Sopotu prikazano preko 400 filmova, a da je projekcijama i svečanim otvaranjima prisustvovalo čak oko 300.000 ljudi. Paramentić je ocenio da nas početkom jula očekuje veliki i ozbiljan Festival sa trinaest veoma kvalitetnih filmova, što je značajno veći broj u odnosu na poslednjih par godina.

Direktorka “Centra za kulturu Sopot” Suzana Anastasov Marković osvrnula se na prateće programe Festivala koji ove godine uključuju okrugli sto “Četiri decenije sopotskog festivala” čiji će moderator biti direktor “Kinoteke” Radoslav Zelenović, i izložbu plakata i kadrova iz filmova prikazanih na” Sofest”-u u selekciji Miloša Paramentića.

Predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević izrazio je svoje zadovoljsto što je uključivanjem “Direkcije FEST”-a  u funkciji organizatora od 2007. godine, održavanje “SoFest”-a kao festivala podignuto na visoki profesionalni nivo.


Đorđe Zelenović je filmofil. Buntovnik sa razlogom, nebrušeni dijamant, l’enfant terrible, almost famous… “And who am I? That’s one secret I’ll never tell, you know you love me xoxo…”

Editors choice