Modne kombinacije zbog kojih ćeš poželeti da jesen traje tokom cele godine!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Počelo glasanje publike za izbor najboljih influensera!

5 stvari koje sam naučila tokom studiranja, a nemaju veze sa fakultetom

16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

1453877 sofest v 40. SOFEST

Na svečanom otvaranju tradicionalni defile filmskih umetnika počeće Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije, dok će za njima, pored baklji i brojne sopotske publike, proći skoro 100 uvaženih domaćih autora, glumaca, filmskih radnika, producenata, kaskadera … Jubilarni Festival proglasiće otvorenim naša najveća filmska glumica Milena Dravić.

Na konferenciji za štampu, predsednica Odbora festivala Gorica Mojović podsetila je na dugu istoriju festivala u Sopotu i na bitna imena kao što su čuveni umetnici Oskar Davičo i Veljko Bulajić i tadašnji funkcioneri Moma Marković i Veljko Vlahović, koji su bili u osnivačkom savetu “Slobodarskih Filmskih Svečanosti u Sopotu”. Mojovićeva je istakla činjenicu da su na festivalu u Sopotu prikazani najznačajniji domaći filmovi, i ocenila da sopotski festival može da predstavlja neku vrstu antologije srpskog filma.

Direktor direkcije FEST-a, Miloš Paramentić, rekao je da je do sada na festivalu u Sopotu prikazano preko 400 filmova, a da je projekcijama i svečanim otvaranjima prisustvovalo čak oko 300.000 ljudi. Paramentić je ocenio da nas početkom jula očekuje veliki i ozbiljan Festival sa trinaest veoma kvalitetnih filmova, što je značajno veći broj u odnosu na poslednjih par godina.

Direktorka “Centra za kulturu Sopot” Suzana Anastasov Marković osvrnula se na prateće programe Festivala koji ove godine uključuju okrugli sto “Četiri decenije sopotskog festivala” čiji će moderator biti direktor “Kinoteke” Radoslav Zelenović, i izložbu plakata i kadrova iz filmova prikazanih na” Sofest”-u u selekciji Miloša Paramentića.

Predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević izrazio je svoje zadovoljsto što je uključivanjem “Direkcije FEST”-a  u funkciji organizatora od 2007. godine, održavanje “SoFest”-a kao festivala podignuto na visoki profesionalni nivo.


Đorđe Zelenović je filmofil. Buntovnik sa razlogom, nebrušeni dijamant, l’enfant terrible, almost famous… “And who am I? That’s one secret I’ll never tell, you know you love me xoxo…”

Editors choice