Već je celom svetu poznato da Lady Gaga tumači Patriziju Reggiani u novom filmskom ostvarenju Ridleyja Scotta, House of Gucci, dok njenog supruga i naslednika Gucci imperije, Maurizija Guccija, igra Adam Driver. Ova stylish krimi drama prati par u toku venčanja, prihvatanja glamuroznog stila života koji ih je učinio slavnim, i raskida. Maurizio je Patriziju ostavio zbog mlađe ljubavnice. Patrizijin odgovor? Unajmila je plaćenog ubicu da ga usmrti 1995. godine. Iz tog razloga, u nastavku teksta možete pročitati nekoliko nečuvenih priča o ovoj osuđenoj ubici…

Bogatstvo bez limita

Čak i u generalno blistavim 70. godinama prošlog veka, raskošnost Guccijevih je punila novinske stupce. Nakon venčanja 1972. godine, par se redovno sklanjao u svoju planinsku kuću u Sankt Moricu, svoj penthaus na Petoj aveniji od 840 kvadratnih metara u Olimpijskom tornju na Menhetnu, ili u drvenu jahtu površine 65 metara – The Creole. I to nije sve. Tu je i njihova vila u Akapulku u Meksiku, farma u ruralnom Konektikatu i razna privatna ostrva razbacana širom sveta. Na registarskim tablicama njihovih bezbrojnih automobila pisalo je Mauizia – originalno ime para – dok je Patrizia trošila hiljade dolara mesečno samo na orhideje. Organizovali su tematske žurke u “bojama” koje je redovno održavala za svoj blistavi krug prijatelja, koji je uključivao Kennedyjeve, gde su odeća, dekor i hrana bili u jednoj nijansi – narandžasta joj je bila omiljena.

Ljubitelj tvorova i papagaja

Nakon što je osuđena na zatvorsku kaznu zbog Maurizijevog ubistva, Patrizia je dobila 26 godina. Za The Guardian je jednom prilikom izjavila da vreme provodi u spavanju i brizi prema biljkama i Bambiju (tvoru ljubimcu). Njen advokat joj je obezbedio to da Bambi može biti s njom u ćeliji, što je predstavljalo posebnu privilegiju. Ovo se loše pokazalo po Bambija, koji je uginio nakon što je jedan od zatvorenika seo na njega. Srećom (ili ne), našla je utehu u drugom ljubimcu. Skoro odmah nakon što je izašla iz zatvora 2016. godine, zaputila se ka Via Monte Napoleone, milanskom ekvivalentu Medison avenije, noseći tamne naočare za sunce i zlatni nakit, dok joj je papagaj ara stajao na ramenu. Još uvek može biti viđena po bogatijim komšilucima grada (sa papagajem) uglavnom vikendima.

Comments