Oduvek mi je bila jasna potreba za uređenim domom. Kao dete lepila sam po zidovima svoje sobe razne postere domaćih i stranih zvezda, ne samo da bih buljila u njih po ceo dan, već zato što je moja mašta smatrala da bi moj život mogao biti takav jednog dana. Kasnije, na scenu je stupio minimalizam, iako nisam baš najjasnije razumela principe. Razvoj prostora u kojem ćete se osećati spokojno je uvek cilj,  ali kao i kod većine stvari, za budžet – uređenje prostora zna da bude veliki problem. Često nailazimo na savete kako da uz malo potrošenog novca izgledamo kao da smo se obukli u najskupljem butiku. Isto tako, i kada je enterijer u pitanju, nailazimo na nekoliko korisnih saveta. Pa tako, umesto da se fokusirate na velike, skupe komade nameštaja, u svoj dekor dodajite male predmete koji imaju veliki uticaj na to da vaš dom izgleda kao da ste potrošili mnogo više.

Sveće & cveće

Bilo da se radi o prelepoj vazi ili o sveći u obliku stuba u jedinstvenom obliku, ovim detaljima ćete “ažurirati” i upotpuniti svoj prostor. Dodavanjem cveća, bilo prirodnog ili veštačkog, prostor odmah izgleda svetlije i uređenije – bez ikakvog napora i dugog razmišljanja. Takođe, zelenilo je jednostavan način da dodate dašak svežeg vazduha u svoj dom, plus malo boje. Ako možete održati sobne biljke u životu, to je svakoako plus. Ukoliko ne znate, lažno cveće ili zelenilo su pravi izbor za vas.

Tacne

Umesto da stavite sve svoje “predmete” direktno na neku površinu, možete koristiti ukrasne tacne. Bilo da se radi o šibicama, sjaju za usne ili nakitu, ako ih sve stavite zajedno, izgledaće uređenije i manje “razbacano”. Ovo takođe funkcioniše i kod pojedinačnih predmeta koje želite da izdvojite ili za koje jednostavno nemate odgovarajuće mesto, kao što su ključevi, novčanik itd.

Comments