Kada ne možemo da pronađemo dobar film, a ne vezuje nam se za neku seriju od 18 sezona, a 19. se snima, pravo rešenje je – mini serija. Dok gledamo “Uvod u anatomiju” čisto iz navike i želje da vidimo hoće li Meredit preživeti baš sve, uvek svečano obećamo sebi da ćemo se sledeći put odlučiti za nešto kraće i slađe. Mini serije obično imaju desetak epizoda,tako da možemo da im posvetimo jedan vikend bez ikakve griže savesti. Najbolje mini serije su uvek bile misterije, jer vas na kraju svake epizode uvek ostave taman toliko u mraku da ne možete da odolite, a da ne pustite sledeću epizodu.

Nekada se desi da na kraju desete epizode (kada produkcija shvati da je serija dostigla ogromnu popularnost), vi na crnom ekranu vidite slova “kraj prve sezone.”; ali pokušaćemo u ovoj listi da izbegnemo takve serije. Donosimo vam mini serije koje će vas toliko zaintrigirati da ćete ih pogledati u jednom danu.

1. The Undoing

Ova serija je prevazišla sva naša velika očekivanja, kada smo videli da glavne uloge igraju Nicole Kidman i Hugh Grant. I zato za nju dobijate jednu veliku preporuku.

Ova misterija nas vodi na Petu aveniju, gde ćemo imati priliku da zavirimo u (ne)srećne živote “kruga dvojke” Njujorka. Kada pronađu jednu od mama u osnovnoj školi na Menhetenu mrtvu, kreće da se razvija priča koja će nas držati u neizvesnosti do poslednje epizode.

Pročitajte i ovo: Najbolji filmovi i serije za inspiraciju francuskim modnim stilom

2. Behind Her Eyes

Jedna od retkih dobrih stvari koje nam je donela 2020. godina je definitivno ova serija. Psihološki triler koji ima 6 epizoda prati priču samohrane majke koja nakon jedne strastvene noći sa strancem shvata da je on njen novi šef. To nije jedan neočekivani obrt, ali ono što sledi jeste. Ona započinje aferu s njim, ali i razvija prijateljstvo sa njegovom psihički obolelom ženom. Ova mini serija se prati širom otvorenih očiju, dok ćete potpuno neočekivani kraj ispratiti otvorenih usta.

3. Bodygard

Ova mini-serija proglašena je za najbolju britansku seriju ove decenije. Radnja se fokusira na ratnog veterana koji je postao policajac, a njegov zadatak je da štiti političarku koja se suočava sa pretnjama za ubistvo.

Ukoliko volite političke zavere i krimi serije, serija “Bodygard” je njihova najbolja kombinacija. Možete je pronaći na Netflixu i čitavu seriju možete odgledati za vikend.

4.Little Fires Everywhere

Reese Witherspoon i Kerry Washington prvi put na malim ekranima možemo da vidimo kod ove mini-serije od 8 epizoda. U prvoj sceni vidimo kuću kako gori do temelja, zbog požara koji je nastao u spavaćoj sobi. Kada se priča vrati u prethodno leto, shvatamo da je ovo priča o dve žene, bogatoj majci četvoro dece i samohranoj majci slobodnog duha, čiji će životi biti sudbinski povezani. Ovaj krimi triler je samo oklop za teme koje su ušuškane duboko ispod njega, a to je majčinstvo, ženska ambicija i seksualna politika. Priča ove serije je daleko komplikovanija nego što se čini na prvi pogled i nateraće vas da razmišljate o dubljim problemima.

5. I Know This Much Is True

Mark Ruffalo je za ulogu u ovoj seriji osvojio prestižnu SAG nagradu. Bazirana po istoimenoj knjizi iz 1998, fokus ove serije je na jednojajčanim blizancima, od kojih jedan pati od paranoidne šizofrenije. Ova drama nam surovo ogoljava ljudsku nesreću, traumu i tragediju. Sve to pokriva veo misterije koji se nadvio još od trenutka kada su se blizanci rodili. Oba lika fantastično glumi Mark Ruffalo, a od sporednih likova do epizodnih uloga svi glumci su genijalni, i sa uživanjem ćete pratiti ovu seriju. Seriju možete strimovati na platformi HBO Max.

Pročitajte i ovo: Ovo je 10 najboljih psiholoških trilera svih vremena

Naslovna fotografija: instagram.com/behindhereyesnetflixtv/

Tamara Mladenović

Comments