Jednog dana kada prodate vašu milion evra vrednu ideju nekoj poznatoj kompniji ili ako dobijete sedmicu na lutriji šta biste prvo učinili za svoje zdravlje? Da li biste kao i holivudske zvezde odmah unajmili personalnog trenera, dermatologa koji bi radio za vas 24/7 i ono najvažnije profesionalnog kuvara?

Imati kuvara u svojoj kući čiji se recepti i spremljena hrana zasnivaju isključivo na savetima nutricionista pravo je blago u današnjem svetu brze hrane i nezdravih produkata koje unosimo u svoj organizam.

Pošto je “jednog dana” još uvek daleko, daleko od nas a naš trenutni budžet nam ne dozvoljava tako velike troškove. Međutim, iako sada ne možemo da priuštimo ličnog nutricionistu koji bi naše zdravlje i figuru doveo do perfekcije možemo bar da izvučemo sve informacije koje su nam dostupne i koje žele da podele sa nama.

Nutricionista Meril Pritčard i osnivač sajta Kore Kitchen dala je nekoliko saveta kako da preuredimo našu kuhinju i koje bi namirnice trebalo što pre da ostavimo iza nas ukoliko želimo da istrajemo u dijeti. Neke od njih su nam već dovoljno poznate po svojoj štetnosti ali o nekima nismo ni razmišljali na taj način da bi mogli da štete prilikom mršavljenja.

Žitarice

Filozofija ishrane ovog nutricioniste zasniva se na verovanju da bi trebalo konzumirati hranu u njenom celom obliku, kao što je dobijamo iz prirode. Žitarice i hleb prolaze kroz niz procesa pre nego što stignu na naše stolove u obliku u kakvom jesu. Žitarice iziskuju mnogo energije vašeg organizma da ih svare. Šećerne žitarice su jedno  veliko ne, jer šećer i žitarice najviše štete vašem debelom crevu. Većina hlebova sadrži gluten a kao što već znamo naš organizam ne proizvodi enzime koji ga razlažu u toku varenja. Takođe hleb i žitarice dehidriraju vaše telo i dovode do opstipacije i problema sa varenjem. Ovo može da utiče na vas tako što će vas usporiti tokom dana i možete se osećati umorno.

Pahuljice 5 namirnica koje bi nutricionista IZBACIO iz dijete
Comments