Iako je potkrovlje najmanji prostor, ljudi koji u njemu žive ili imaju makar jednu sobu u potkrovlju, najčešće baš nju najviše vole. Možda zbog osećaja “ušuškanosti“, možda zbog činjenice da izgleda kao soba koja bi mogla biti za igru, a ne svakodnevni prostor, potkrovlje postaje inspirativan deo stana koji nas vuče da ga uredimo baš po svojoj meri.

Ukoliko još uvek niste našli namenu svom potkrovlju, verujte nam – ideja ima na pretek, a u nastavku teksta pročitajte kako da potkrovlje učinite jedinstvenim delom vašeg stana.

Beli zidovi ili akcenat u boji na osvetljenom zidu

Bela boja daje nam na osećaju prostranosti i “otvara” male prostore. S obzirom na to da je potkrovlje malo, bela boja je idealna da se u njemu ne osećamo klaustrofobično, ali ukoliko u svom potkrovlju imate puno prozora – suprotni zid možete obojiti u neku ujednačenu intenzivnu boju. Time nećete izgubiti na vizuelnom izgledu prostora, a dobićete zanimljiv akcenat koji može da vam povuče ostatak dizajna enterijera.

View this post on Instagram

💚lifestyle💚 Dzień dobry, dzień dobry. Dziś doliczyłam się,że od ponad 5lat nie mamy telewizji. Obecne telewizory łączą się z netem, więc można korzystać i wybierać co się chce. Telewizja sztucznie zapelniala chwile, przyciągała wzrok, zagadywała gdy bylo cicho. Nie wiem czy ta opcja by u Was przeszła, ale jeśli ktoś zastanawia się nad zrezygnowaniem z TV,to szczerze polecam. I pamiętam jakie mialam obawy,czy damy rade😘 Jak to wygląda u Was? I nie, nie jesteśmy elektronicznymi amiszami, wypełnianie "pustych" chwil zajął internet😂 chociaz dla mnie ostatnio ogrod. Milego dniaaaaa #natural #livingroom #homedecor #interior #attic #slowlife #bohodesign #hangingchair #mylvngrm #cottagestyle #hyggehome #summerstyle #bohostyle #interior4all #americanstyle #woodenhouse #interior123 #palmtrees #interior4inspo #wnętrza #interior_delux #interiorstyling #myinterior #mylvngrm #bohodesign #hangingchair #naturalstyle #swing #nordicroom #bohointerior #howwelive #bohovibes

A post shared by Marzena Marideko (@marzena.marideko) on

Dobro pozicionirajte krevet

U zavisnosti od toga da li je ovo dečja ili bračna soba – raspored ćete praviti drugačije. Ukoliko je u pitanju soba sa bračnim krevetom, idealno je da ga postavite direktno ispod prozora na kosom zidu ukoliko je to moguće, a divna stvar je što krevet može stajati na sredini sobe. Ono što je važno je da odaberete krevet koji nije previše visok, kako vam ne bi bilo neugodno i kako prostor ne bi delovao još manji nego što jeste. Ukoliko je u pitanju dečja soba, simetrična formacija kreveta na dve strane je way to go.

Comments