Ako imate reeeetku sreću i dovoljno razuma da je prepoznate, zavolećete među prvima nekog normalnog momka, koji će vam postaviti standarde, kojih ćete zatim moći da se pridržavate. Možda ste zaista toliko srećni i pametni da zadržite i momka koji postavlja standarde normalnosti, ali to je najređa ljubavna priča na svetu. Za većinu nas, put do normalnosti, posut je ludacima. Potrebno nam je da overimo krhke, nestabilne, nezgodne, teške, uvrnute, mračne, anemične i ljigave tipove, da bismo stekle ikakav pojam o normalnosti i da ne bismo više normalne tipove smatrale dosadnim, neupečatljivim ličnostima, koje ne pružaju nikakav izazov. Pa, evo skice puta do standarda normalnosti.

Ranjiv tip

Taj je veći dramoser od vas. Njega sve tako duboko pogađa, da poseže za emotivnim ucenama, rutinski, kao u kesu s kokicama. On je vrlo osetljiv – ali to ne znači da ima imalo empatije i razumevanja za vaša osećanja, ili makar i najmanji tračak svesti o tome da ste vi različito biće od njega i da bi mogao da otkrije u vama postojanje novog sveta. Ostao je zaglavljen u nekoj fazi emotivnog razvoja, u totalnom egocentrizmu. On ispoljava osećanja, ali ne onako kako ih ispoljavaju ljudi koji nekog vole i nastoje da mu se približe i prodube vezu. Uglavnom mu nikada nije dosta ljubavi i pažnje, dokazivanja da ga volite i da mu pripadate (ako me voliš ti ćeš učiniti to za mene) i sklon je napadima ljubomore i sramnim scenama. Pored njega ćete, nastojeći da mu parirate, otkriti ludaču u sebi i to vam je zaista korisna prilika da je pustite s lanca i da je se otresete. Na kraju ćete biti zahvalni za to iskustvo i nikada više nećete imati momka u znaku Raka. Ili Ribe. (Čast izuzecima, svakako.)

ludaka 5 vrsta LUDAKA koje treba da zavolite i ostavite, pre nego što sretnete onog normalnog

Drkadžija

On ima potrebu da nekog namuči, da bi se rešio frustracije, nervoze, besa, neraspoloženja. Inače je sjajan tip. Jednom u mesec dana se desi da taman pretrnete očekujući da krene sa svojom uobičajenom drkadžijskom praksom, a on odreaguje normalno, sa razumevanjem i nežno i vi pomislite kako je divan i pametan i kako je kompleksan i zanimljiv i kako ga volite zbog toga. Ti dozirani izlivi normalnosti služe taman da vas zadrže na ivici ludila i ne gurnu vas preko, dok vas istovremeno uvlače sve dublje. Život će vam se pretvoriti u hodanje po jajima i strah od njegovih reakcija povodom svega i svačega i nikada nećete moći da pretpostavite šta će ga izludeti, a gde će se pokazati ravnodušan ili čak zainteresovan za vašu dobrobit. Shvatićete da više ne možete da trpite drkoša, kad ukapirate da ga trpite, dok on manipuliše vama i koristi vas kao mentalnu i emotivnu vreću za boks.

Comments