U najranijim godinama, dok još svojim čulima upoznajemo svet, razvija se i ljubav prema okolini, najbližima i prirodi. Deca vole čisto i besprekorno, iskreno i predano. Ljubav prema životinjama čist je primer te predane ljubavi. Tokom života, ta ljubav može da ostane na tom nivou, da izbledi ili se pretvori u brigu o životinjama. Međutim, ta ljubav vremenom može i da naraste do granice da svoj život posvetite životinjama. A pomagati nekome celog života i gledati kako se zbog vašeg angažovanja njihov život menja nabolje, najlepši je poziv koji neko može da živi.

Predstavljam vam treću po redu priču u okviru konkursa #5stories. Upoznajte Dušana Stojanovića, osnivača Zoo Planet-a u Nišu, male oaze i farme srećnih životinja. Već 10 godina Dušan živi svoj dečački san i već deset godina spasava i unapređuje život životinja. U svom Zoo kutku okuplja najrazličitije životinje, koje savršeno funkcionišu zajedno, pa po svoj prilici Dušan može dobiti i nadimak niški Dr Dolittle. 

Kako izgleda Zoo Planet, koje smo životinje zatekli tamo, na koji način im Dušan i ostali volonteri pomažu, koje životinje završavaju u Zoo Planetu i šta se dešava sa njima kasnije, može li se posetiti Zoo Planet i koliko je ovakva jedna zajednica značajna za grad Niš i okolinu, ali i kako je Dušan ostvario svoj dečački san – o svim ovim i mnogim drugim zanimljivim temama razgovarali samo sa osnivačem Dušanom:

Dušan se prijavio na naš konkurs kako bi sve nas upoznao sa svojim jedinstvenim kutkom, gde se stvara magija, gde nastaje pozitivna energija, gde svakog dana iznova već 10 godina ostvaruje svoj san, gde ima privilegiju da pomaže i bude pored najneverovatnijih životinja. Dušan se prijavio na naš konkurs kako bi nam pokazao da je ljubav prema životu koji živimo i poslu koji radimo energija koja nas uvek vuče ka boljem i kako dok radimo ono što volimo stvaramo bolji svet.

ova #5stories: Priča o Dušanu Stojanoviću osnivaču Zoo Planet a: Za mene je uspeh svaki spasen život

U Zoo Planet-u videli smo različite vrste životinja – poput zečeva, pasa, konja, paunova, magaraca, a Dušan kaže da ih je kroz Zoo kutak prošlo mnogo više, a da su čak imali priliku da upoznaju i neke zaštićene vrste i da i njima pomognu.

IMG 9092f #5stories: Priča o Dušanu Stojanoviću osnivaču Zoo Planet a: Za mene je uspeh svaki spasen život

Dušan nam je ispričao kako je izgledao momenat kada je prvi put spasio jednu životinju i kako se od tada njegov život menja.

tekst 6 #5stories: Priča o Dušanu Stojanoviću osnivaču Zoo Planet a: Za mene je uspeh svaki spasen život

Kada, i vrlo kratko vreme, radite sa životinjama, imate toliko priča da ispričate, a Dušan je za ovih deset godina sakupio priličan broj interesatnih anegdota. Sa nama je podelio one najinteresantnije i one sa srećnim krajem.

tekst 7 #5stories: Priča o Dušanu Stojanoviću osnivaču Zoo Planet a: Za mene je uspeh svaki spasen život

U Zoo Planet-u održavaju se i edukativne aktivnosti i razne druge zanimljive aktivnosti.

tekst 5 1 #5stories: Priča o Dušanu Stojanoviću osnivaču Zoo Planet a: Za mene je uspeh svaki spasen život

Dušan nam je otkrio i da trenutno rade na pronalasku sredstava kako bi otkupili imanje, koje trenutno rentaju i kako bi sve troškove iznajmiljavnja usmerili na sređivanje i opremanje Zoo Planet-a, kako bi na još bolji način pomagali životinjama.

teskt 3 #5stories: Priča o Dušanu Stojanoviću osnivaču Zoo Planet a: Za mene je uspeh svaki spasen život

Dušan je tokom ovih 10 godina spasio mnogo života i to je ono što je najlepše od svega. “Kada želite i verujete u nešto to je zaista ostvarivo“, kaže Dušan koji smatra da je njegova glavna nagrada to što je on posvetio život pozivu koji voli. Za njega je uspeh svaki spasen život! I na kraju, istina je ono što nam je Dušan rekao još prvi put kada nam se javio sa svojom pričom – njegov Zoo Planet je mesto sasvim posebne pozitivne energije i mi smo se u to i lično uverili!

IMG 9039 #5stories: Priča o Dušanu Stojanoviću osnivaču Zoo Planet a: Za mene je uspeh svaki spasen život

Napustili smo imanje ispunjeni prelepim emocijama i svakako još lepšim uspomenama, ali i željama da Dušan uskoro ostvari i drugi deo svog sna.

Produkcija: WANNABE MEDIA 

Comments