Svaka priča o uspehu posebna je na svoj način. Svaka priča o uspehu isprepletana je različitim emocijama, unutrašnjim nemirima i osećajima da ipak idemo u pravom smeru, nesuglasicama sa nama samima, nesigurnosti i hrabrosti da se i pored svega toga upustimo u životnu avanturu i ostvarimo ono što istinski želimo.

Predstavljamo vam petu priču u okviru konkursa #5stories, koji smo organizovali u saradnji sa brendom 5. Konstantno unapređivanje naših sposobnosti može dovesti samo do toga da i sebi, ali i drugima budemo bolji i da radimo korisne stvari, od kojih bivamo ispunjeni osećajem ponosa, ali i motivacije koja je potrebna za sve dalje podvige. 

Ovo je priča o Jeleni Katanić, slikarki i osnivačici brenda “Wallart Belgrade”. Jelena se bavi oslikavanjem izloga i murala. Može se reći da Jelena od malena živi svoj san. Sve što je ikada radila jeste da je pratila svoju želju, negovala svoj talenat i već sa 27 godina može da se pohvali da je ostvarila veliki san i da ga živi već  7 godina. Šta je sve stalo u tih 7 godina, kako je Jelena počela, šta smatra uspehom, a šta najvećim izazovom – o svim ovim pitanjima razgovarali smo sa njom na mestu koje ima poseban značaj za nju: 

 

ova #5stories: Priča o slikarki Jeleni Katanić: Ako radiš ono što ti se dopada, uspeh će sigurno doći!

Jelena nas je dočekala u kafiću, čiji su prepoznatljiv deo njeni murali. Prilikom oslikavanja imala je potpunu slobodu, te se na gotovo svakom zidu mogu videti njeni prepoznatljivi simboli i ono što će tek postati zaštitni znak njenog rada. 

1 1 #5stories: Priča o slikarki Jeleni Katanić: Ako radiš ono što ti se dopada, uspeh će sigurno doći!

Jelena je slikarka i može se reći da je to bila od malena i da je kao slikarka i rođena. Kaže da se nikada nije dvoumila u vezi sa tim šta će biti njeno zanimanje i nikada nije izneverila petogodišnju Jelenu koja je uživala u dečijem bojenju i crtanju.

3 1 #5stories: Priča o slikarki Jeleni Katanić: Ako radiš ono što ti se dopada, uspeh će sigurno doći!

Jelena nam je u razgovoru ispričala kako je izgledao njen put. Završena umetnička škola, zatim i studije slikarstva. Međutim, objasnila nam je i zašto je još u prvoj godini fakulteta rešila da počne da radi, odnosno “tezgari” kako sama kaže i zašto je upravo to bila prekretnica, izlazak iz zone komfora, a samim tim i prva stepenica ka ostvarenju njene želje.

2 1 #5stories: Priča o slikarki Jeleni Katanić: Ako radiš ono što ti se dopada, uspeh će sigurno doći!

Bez akcije nema ni uspeha, to je znala i Jelena i zato nam je i ispričala šta je to preduzela i kako je dobila svoj prvi posao. Ohrabrila nas je svojom pričom, jer je nakon prvog posla usledilo još mnogo uspeha. I pokazala nam je kako naši talenti iskorišćeni na pravi način zaista vode srećnom i ispunjenom životu.

Dok je u početku glavni izazov bio da pošalje prvu ponudu, Jelenini izazovi danas se ogledaju u izboru mnogobrojnih ponuda, koje sada ona dobija! Njen talenat prepoznala je i ambasada Jamajke sa kojom danas ima uspešnu saradnju, a šta je oslikavala za njih poslušajte u intervjuu.

4 1 #5stories: Priča o slikarki Jeleni Katanić: Ako radiš ono što ti se dopada, uspeh će sigurno doći!

Na kraju glavna poruka naše Jelene jeste da uvek budemo vredni, i da radimo samo ono što se nama dopada, jer samo u tom slučaju uspeh sigurno dolazi! Poslušaćemo njen savet.

Produkcija: WANNABE MEDIA 

Comments