Život počinje u onim trenucima kada se izdignemo iznad svojih zamišljenih granica, iznad granica koje smo sami postavili ili koje nam je sudbina sticajem okolnosti postavila. Neverovatne stvari uglavnom nam se dešavaju jer verujemo u njih, jer težimo boljitku, jer imamo volju da se menjamo i osvajamo nove horizonte.

Predstavljamo vam drugu priču u okviru konkursa #5stories, koji smo organizovali u saradnji sa brendom 5. Cilj je bio pokazati kako iskakanjem iz zone komfora možemo da ostvarimo stvari o kojima mnogi samo maštaju. Cilj je bio da pokažemo kako jaka snaga volje može biti i kako nas lepši život uvek čeka sa druge strane straha.

Snežana Đruić iz Kragujevca je državna šampionka u planinskom trčanju, osvajačica Skyrunning lige i pobednica Skyrunning Challange-a na globalnom svetskom nivou. Pogledajte kako je izgledao naš inspirativan razgovor u rodnom gradu šampionke u planinskm trčanju i verujemo buduće osvajačice svetskih liga:

Prijavila se za naš konkurs u želji da nam prenese dragoceno iskustvo i pokaže kako se pomeraju granice, koje deluju nedodirljivo.

ova #5stories: Priča o Snežani i njenom putu od devojčice sa astmom do prvakinje u planinskom trčanju!

Snežana danas trči i do 60 kilometara po krajnje nepristupačnim, planinskim terenima i osvaja prva mesta. I iz ovog ugla, kada tek čujete njenu noviju istoriju sve deluje krajnje fascinantno čak i onim vrhunskim sportistima. Međutim, Snežanin uspeh daleko je veći od osvajanja prvih mesta, Snežana je pobedila sve medicinske prognoze, sve nametnute obrasce i sve svoje strahove. 

tekst 4 #5stories: Priča o Snežani i njenom putu od devojčice sa astmom do prvakinje u planinskom trčanju! tekst 2 #5stories: Priča o Snežani i njenom putu od devojčice sa astmom do prvakinje u planinskom trčanju!

Snežana nas je dočekala u njenom Kragujevcu, svojom energijom i motivacijom pokrenula nas na razmišljanje, pružila nam dovoljno razloga da se zapitamo gde smo to zadenuli naše snove, uverila nas da prepreke koje nam život postavi mogu biti naše gorivo, a ne granica koja nas sputava. Sa Snežanom smo razgovarali o bolesti koja joj je ustanovljena sa samo tri godine i koja je bila njena prepreka u normalnom odrastanju, ali koja je ujedno bila i njena motivacija da danas postiže ciljeve kakve postiže. 

Snežana nam je dočarala kako izgleda život deteta sa bronhijalnom astmom, ali i kako izgleda kada odlučite da se pokrenete uprkos svim lekarskim prognozama.

Sa Snežom smo razgovarali i o njenom prvom istrčanom polumaratonu, koji smatra jednim od najvećih uspeha u svom životu. Taj momenat je bio ujedno i prvi, pravi, ozbiljni izlazak iz zone komfora.

tekst 1 #5stories: Priča o Snežani i njenom putu od devojčice sa astmom do prvakinje u planinskom trčanju!

Sneža nas je kroz svoju priču upoznala i sa planinskim trčanjem, disciplinom u kojoj se pronašla i u kojoj trenutno dominira! Saznali smo mnogo zanimljivih fascinantnih činjenica u vezi sa Skyrunning-om, a upoznala nas je i sa njenom ekipom, koja ju je bodrila i bila njena najveća podrška u svakom smislu tokom njenog napredovanja!

tekst 7 #5stories: Priča o Snežani i njenom putu od devojčice sa astmom do prvakinje u planinskom trčanju!

Šta su strahovi, a šta uspeh, šta je volja, a šta snaga, šta su ograničenja, a šta sloboda i na kraju krajeva šta je istinski uspeh? Na sva ova pitanja od Sneže smo dobili odgovore, ali i osmeh koji potvrđuje da je “sve moguće, a da je za nemoguće potrebno samo malo više vremena”

Produkcija: WANNABE MEDIA 

Comments