Šta je to komplikovana veza? Pa svi znamo. Komplikovano je ono što nije regularno. Ah, ali to podrazumeva sto i jedan pakao, kroz koji prolazimo zato što nekog volimo i ne umemo sa njim da ostvarimo kvalitetnu vezu, ili nismo u stanju da prevaziđemo prepreke, ili pristajemo na delimičnu vezu sa svim mogućim komplikacijama, zato što ne želimo da prekinemo. Komplikovanost uglavnom nije dijagnoza, nego ono na šta pristajemo, jer su nam naša osećanja važnija od svega.

Partner je zauzet 

Naš momak ima devojku. Ili je oženjen. To znači da nije naš, iako smo sasvim sigurno u vezi. U paralelnoj vezi. A to je komplikovano i za nas i za njega. Diskrecija, laži, skrivanja, uzaludna čekanja i još uzaludnija nadanja. Naš nedostatak snage ili svesti – naš izbor. Naša spremnost da opstajemo u takvoj vezi – naša stvar.

zauzet partner 6 komplikacija o kojima govori status veze its complicated

Partner je biseksualan 

Nikada nećemo moći da mu pružimo sve što mu je potrebno, pa čak i ako se odluči za nas, uvek ćemo se suočavati sa tim da je on odbacio jedan deo sebe zbog nas. I pitaćemo se dokle će izdržati. A on neće moći stalno da izdržava, a da ne osakati svoju psihu. Moraćemo da pristanemo na njegove istopolne izlete, ako ne želimo da ga izgubimo.

Comments