Bez bola nema rezultata

“No pain no gain” je fraza koju često možete čuti u fitness industriji, ali iako se očekuje da se tokom vežbanja suočite sa određenom dozom poteškoća i bolova, nikako ne smete nastaviti sa aktivnostima ukoliko osećate jake bolove. Veliki broj početnika misli da se bolovi događaju zato što su pre toga retko vežbali, ali koliko god da niste u formi, jaki bolovi uglavnom su znak povrede ili istezanja mišića.

Podizanjem teških tegova postajete nabildovani

Jedna od najčešćih zabluda kod žena koje treniraju jeste da će podizanje teških tegova od njih napraviti bodi bildera. Iz toga razloga, one uglavnom posežu za tegovima malih kilaža i češćim ponavljanjima, koji su duplo manje efikasni od vežbi sa težim tegovima. Ukoliko koristite tegove većih kilaža dovoljan vam je vrlo mali broj ponavljanja kako bi one bile efikasne, a potrošićete duplo više kalorija nego uz lakše tegove.

Vežbanje vas čini gladnim

Možda samo tražite izgovor za novi obrok, a možda vam samo izgleda normalno da jedete nakon treninga, ali ipak ne postoji dokaz da će vas vežbanje učiniti gladnijim nego što ste bili. Istraživanja su pokazala da treninzi visokog intervala zapravo znatno smanjuju apetit.

Dovoljno je trenirati 3 puta nedeljno

Sve što zvuči suviše dobro da bi bilo istinito, uglavnom i nije istinito, baš kao i ova tvrdnja. Da bi poboljšali vaše zdravlje i izgled potrebno je biti fizički aktivan svakog dana u nedelji, dok je minimum 3 dana nedeljno potrebno da imate jasno definisan trening.

 

Naslovna fotografija: Instagram.com/pamela_rf

Aleksandra Aničić

Comments