Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

6 razloga da putujete i “izađete iz zone komfora”

6 razloga da putujete i “izađete iz zone komfora”

Kako da mlada osoba ostane motivisana, pogotovo kada su u pitanju putovanja i istraživanje novih mesta koja odlikuju različita kulturna obeležja, pored svih obaveza na fakultetu, ili pritisaka koji dolaze sa radnog mesta i okoline?

Motivacija nije ograničena, ali funkcioniše po principu baterije koja stalno mora da se “puni”. Mladi često zaborave na onu izreku “sve je lako kad si mlad” i koliko zapravo mogu različitih aktivnosti u isto vreme da postignu. Ukoliko ste i Vi od onih koji ne stižu da ostvaruju svoje snove, evo 6 koraka koji će Vas podsetiti zašto treba s vremena na vreme da napravite pauzu od svakodnevnice i isplanirate nešto drugačije u izazovnijoj sredini koja krije mnogo novih avantura!

Razmišljajte o mestima koje želite da vidite

23  6 razloga da putujete i “izađete iz zone komfora”

Kažu da se bogat čovek ne prepoznaje po broju cipela kojima je prošetao istim ulicama, već brojem ulica kojima je šetao u istim cipelama. Ukoliko osećate da je Vaš život postao rutina i želite da odete negde i promenite pogled na svet, uradite to! Kada ako ne sada?! Toliko je zemalja koje kriju različitu istoriju, ukuse i znamenitosti koje trebate da vidite i osetite, neke druge ljude koji na svakom kraju sveta pričaju različitim jezikom, ali koji se smeju na istom jeziku i spremni su da Vas upoznaju sa svojom kulturom. Probudite avanturistu u sebi i sa svakog putovanja ćete poneti neprocenjivo iskustvo!

Posvetite svoje vreme putovanju

Neka putovanje u drugu zemlju postane potreba i obavezna stanica u barem jednom u godini. Posvetiti vreme koje provodite na internetu da istražite šta biste želeli da vidite i gde biste voleli da se usavršavate.

Čitajte forume o putovanjima

31  6 razloga da putujete i “izađete iz zone komfora”

Niko neće doći i ubeđivati Vas da učinite nešto ludo za sebe i iskusite egzotične predele. Dakle, neophodno je posvetiti vreme istraživanju tekstova koji se bave putovanjima, a samim tim naići ćete na mnoštvo destinacija za koje možda nikada niste ni čuli, pročitaćete iskustvo nekoga ko je već bio tu i možda Vas baš njegova priča motiviše da i Vi to doživite. Uglavnom su to tekstovi koje su pisali svetski putnici po putničkim forumima, i mogu se jako lako naći.

Čitajte knjige

“Ne možeš razumeti sadašnjost neke zemlje ukoliko ne razumeš njenu istoriju!”

Uvek budite naoružani znanjem, a najbolja riznica za to jesu upravo knjige. Čitajući neku knjigu sigurno ste barem jednom naleteli na predivne opise pejzaža koji su Vas ostavili bez daha, ili ste čitali o istoriji nekog naroda i zemlje i zapitali se koliko se toga promenilo od tada pa do sada. Zato su knjige uvek neisrcpni izvor motivacije.

Učite strane jezike

15  6 razloga da putujete i “izađete iz zone komfora”

“Čovek je bogat onoliko koliko jezika govori!”

Ne zaboravite da se strani jezik uvek najbolje usavršava upavo kroz konverzaciju s ljudima, i dajte sebi šansu da steknete prijatelje širom sveta sa kojima nećete samo usavršavati jezik, već i steći nezaboravne uspomene koje ćete prepričavati.

Napravite pauzu

41  6 razloga da putujete i “izađete iz zone komfora”

Najbolji recept za punjenje baterija jeste upravo odmor. Svakome je nekada preko glave posla, fakulteta, rutine, istih lica na ulici, i potrebno nam je da negde odemo i vratimo se sveži, motivisani i spemni da dalje radimo. Global Citizen program je program koji Vam pruža šansu da otputujete u zemlju u koju ste možda želeli oduvek da odete i razvijete sebe volontirajući u sasvim drugačijem okruženju. Mogućnost prijave imaju studenti između 19 i 26 godina. Spojite lepo i korisno, putujte, usudite se da izađete iz svoje zone komfora i ostvarite uticaj na ljude u toj zemlji!

Više o samom programu volontiranja možete pronaći na zvaničnom websajt-u, klikom ovde, i popuniti prijavu na ovom sajtu za učešće u programu. Nakon toga, kontaktiraće Vas kordinator ovog internacionalnog programa za studente za dalje procese selekcije.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.

Editors choice