Ne tražimo pomoć 

Znam, i ja uvek mislim da sve mogu sama i da sve znam sama. Ali znaš šta, da je tako ja bih bila fitnes instruktor i ne bih imala “problema” sa svojim izgledom koje imam sada. Dakle – ja ne znam sve, baš kao ni ti i zato je sasvim OK da tražimo pomoć, naročito na početku. Nutricionista se konsultuje prilikom mršavljenja da bi odabrala najbolju i najzdraviju dijetu za sebe, a fitnes stručnjaci se konsultuju da bi pronašla najbolji i najdelotvorniji način vežbanja, kao i da bi naučila kako se pravilno trenira. Samo tako ćeš ostvariti zacrtano, a nećeš se povrediti ili ugroziti svoje zdravlje. Dakle, pitaj, a onda sama sprovodi ono što si naučila.

Ali zato tražimo prečice do uspeha

Prečice ne postoje. I to moramo da shvatimo. Kao što sam već rekla, za sve je potrebno vreme, a samo je na tebi kako ćeš pronaći motivaciju i volju da istraješ do kraja. Idi korak po korak, imaj realna očekivanja i još jednom – prečice ne postoje!

6 stvari koje fitnes instruktori žele da prestanemo da radimo 2 e1592824543312 6 stvari koje fitnes instruktori žele da prestanemo da radimo

Lažemo sebe

Nemoj lagati sebe da ćeš izdržati rigoroznu dijetu ili da ćeš naprasno svaki dan ići u teretanu, ako već u sebi govoriš da od toga nema ništa. Zato i ne ostvaruješ rezultate i odustaješ već nakon dva dana (zbog čega se posle osećaš loše). Umesto toga budi 100% iskrena prema sebi i napravi plan koji će tebi doneti najbolje rezultate, kako u pogledu ishrane, tako i u pogledu vežbanja. Budi realna u vezi sa onim čime raspolažeš i napravi plan fitnes aktivnosti kog ćeš moći da se držiš bez mučenja i preteškog odricanja. Zdrav život je stil života, a ne kratkoročno, brzinsko rešenje. 

Fotografije: unsplash.com

Ivana

Comments