Jedan od mnogih izraza koje nam je doneo engleski jezik je “overthinker”. Čak i da želimo, ne znamo kako bismo ga preveli. Previšerazmišljač? Prekorazmišljač? Isto kao i lajk, šer (share, ne Cher) i krindž – neke stvari bolje samo da prenesemo i prigrlimo ih tako strane i hladne. Bilo kako bilo, overthinker može biti neko ko ima prebrz tok misli, ko se opterećuje čak i onim stvarima koje nisu u njegovoj moći, ko previše razmišlja i previše analizira – ovo su neki od znakova da ste upravo vi overthinker.

Mogu da vam se pročitaju osećanja na licu

Budući da previše razmišljate, imate premalo vremena da odreagujete. Baš zato, često ne možete da kontrolišete svoje facijalne ekspresije, i ako vas je neko nečim povredio, a vi ne želite to da pokažete, teško ćete to da sakrijete. Izraz neverice, povređenosti, šoka, krivice, potpuno preovladava na vašem licu, i to ne možete da sakrijete ništa manje od crvenila kada vam je neprijatno.

Ne podnosite kratke odgovore

Jednosložni odgovori koji se sastoje od jedne reči za vas su trn u oku. Često bude razne nesigurnosti i milion pitanja kao što su “šta sad nije u redu”, “da li je on7ona sada na mene ljut/a” i “gde sam pogrešila”. Još ako uz odgovor ne dobijete smajli – u vašoj glavi kreće pakao. To vašem overthinkovanju dodaje ulje na vatru i postoji velika mogućnost da će vam glava eksplodirati.

Stalno analizirate tuđe pokrete i ekspresije

Ono što vam ljudi govore nije dovoljno. I to vi dobro izanalizirate i proučite do svakog zareza, a kad materijala ponestane, počnete da obraćate pažnju na svaki njihov pokret i facijalnu ekspresiju. On vam govori ono što iz poruka (uglavnom kratkih) i govora niste mogli da izvučete, a vama ništa nije dovoljno, pa pokušavate da izvučete objašnjenje iz svega iz čega možete.

Comments