Razmišljate o proteklom danu pre nego što zaspite

Ne znam za vas, ali meni je baka uvek govorila da ne postoji nesanica, već samo nečista savest. Ne bih se složila sa rečju “nečista”, previše me vuče u svet Bore Stankovića, ali nemirna svakako jeste. I možda čak ne i savest, nego prosto svest. Upravo to znači “overthinkovanje” – nemirna svest. Analiziranje svake sitnice iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, može vas držati budnim celu noć, ali vas zato neće odvesti apsolutno nigde. Više mirnog sna činiće vas mirnijim i opuštenijim, bez potrebe da razbijate glavu scenarijima koji se nikad neće desiti (ili ponoviti).

Imate strpljenja za druge ljude

Vi najbolje znate kako je boriti se sa hiljadama misli koje vam istovremeno prolaze kroz glavu. Ali nije samo da one prolaze kao na auto-putu, one se ne mimoilaze i ne pretiču. One se zapetljaju kao na kružnom toku na Slaviji i ostaju tako zaglavljene dok se ne rasčisti saobraćaj. Upravo zato imate mnogo više strpljena i tolerancije za tuđa “prenemaganja” – znate koliko im nije lako (ali je jako).

Uvek želite da znate razlog

Kao četvorogodišnje dete čija je svaka druga reč i “a što”, tako i vi ne možete biti mirni ukoliko ne znate razlog. To vam daje osećaj nemira, kao nezavršena slagalica, zanoktica koje ne možete da se rešite, film koji niste odgledali do kraja… A kad smo već kod toga, i kada odgledate film do kraja, ali ga ne razumete, proguglaćete objašnjenje jer ne možete da podnesete da vam nešto nije jasno. Niste fanovi iznenađenja ni misterija i teško vam je da ostanete bez odgovora, nesvesni da nekad zaista “šta ne znate, ne može da vam škodi”.

Tamara Mladenović

Naslovna fotografija: instagram.com/lesparisiennesdumonde/

 

Comments