Kad jedna lavica dogura do šezdeset i prve godine, a da pritom je žena koja je i dalje na samom vrhu muzičke industrije – to je za poštovati, a za nas fanove i za voleti. Madonna jednostavno ne planira da stane ni sa snimanjem muzike ni sa vladanjem top listama, rušenjem rekorda, a takođe ni sa pravljenjem koncerata koji ti se emotivno urežu u svaki delić kože (proveren podatak!). Kroz svoju karijeru koja je duga uskoro četrdeset godina nas je naučila mnogim lekcijama, a od nje još uvek možemo mnogo naučiti.

Nakon objavljenog četrnaestog studijskog albuma MADAME X koji je prilično eksperimentalan i revoulucionaran na sebi svojstven način, ona se sprema za svetsku turneju, ali ovaj put svoje ambicije od koncerata na stadionima i u velikim arenama ipak svodi na intimniju verziju te će oni biti održani u pozorištima i manjim salama širom sveta, što će show koji sprema učiniti dodatno zanimljivim i posebnim.

Pošto svakodnevno vučem inspiraciju od žena koje me inspirišu (jer me uglavnom žene i najviše inspirišu, a njima sam najviše i okružen), kada stanem i pomislim čime me Madonna i dalje inspiriše i uči, uvek se svodi sve na prvu misao, a to je – BE A REBEL. WITH A REBEL HEART.

Ne uklapaj se u bilo kakvu društvenu normu, ako ti to ne odgovara. Ta doza bunta u kombinaciji sa inatom radi većeg dobra može biti veoma lekovita za um, ali i za društvo oko tebe. Tvoje ponašanje direktno utiče na sve oko tebe, a ko te razume i voli, tu je da ti bude vetar u leđa kako bi radio velike stvari u životu. Ko to ne razume – nije mu mesto u tvojoj blizini.

Kada je ceo svet protiv tebe – uzvrati udarac. I to me je Madonna još naučila. Zbog njenog broja godina, ova pevačica se brani na mnogim radio stanicama i na mnogim medijskim outletima, samo zato što je žena u industriji koja i dalje radi dok svi govore da se “penzioniše“. Trenutno je neka vrsta trenda u medijima da se Madonna osuđuje što i dalje se oblači na određen način, što i dalje snima, aludira na slobodu, mir u svetu, izražava svoju seksualnost itd, a činjenica je da sve ovo što ona trenutno radi je na neki način pravljenje puta za budućnost drugih artista poput Lady Gage, Beyonce, Jennifer Lopez, Britney Spears koji će sigurno i dalje raditi kada dođu u njene godine. One neće imati problem sa osuđivanjem jer je ovaj put, kao i mnoge druge u industriji, konkretno za žene izgradila baš ona. Ono što malo njih odbija da prizna samom sebi, ali i ostatku sveta je to da Madonna osim što iznova doživljava novu evoluciju sa svakim novim projektom koji radi, ona pravi istovremeno revoluciju čak i kada je mnogi smatraju “babom” što je čist nonsens i nepoštovanje prema kraljici pop muzike. Ako to radiš – SHAME ON YOU.

Comments