Prema poslednjim saznanjima UNICEF-a u Srbiji 45% roditelja dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom navodi da su oni ili njihova deca doživeli neku vrstu vređanja, u 24% porodica jedan od roditelja je morao da odustane od posla da bi brinuo o detetu, nasilje je doživelo između 25% i 47% dece sa smetnjama i invaliditetom, a čak 16 odsto građana i građanki i 18 odsto učenica i učenika smatra da je diskriminacija prema nekim grupama prihvatljiva.

voja brajovic teleton. 6,5 miliona dinara prikupljeno za bolji život dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom

Kompanije Telenor i Telenor banka su UNICEF-u dali direktne donacije u vrednosti od po milion dinara za podršku programu „Sport za sve“.
VODAVODA kompanija je čekom od 2,750.000 dinara obezbedila podršku programu „Razvoj u ranom detinjstvu“.

Tehničku podršku za realizaciju Teletona obezbedile su kompanije Algotech, Telekom Srbija, Telenor, VIP Mobile, SBB, ITH Media i Orion telekom

O UNICEF-u
UNICEF promoviše prava i dobrobit svakog deteta, kroz sve aktivnosti koje radimo. Zajedno sa partnerima, radimo u 190 zemalja i teritorija da bi se obećanja prevela u praktičnu akciju, sa posebnim naglaskom na dosezanje najranjivije i isključene dece, a za dobrobit sve dece, bilo gde da žive.

marija zezelj yasserstain coby teleton 6,5 miliona dinara prikupljeno za bolji život dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom

Za više informacija o UNICEF-u posetite: www.unicef.rs

Pratite UNICEF na Twitter-u i Facebook-u

Comments